Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8582045 www.bgdnes.bg

Най-зловещия гей-канибал се разхожда на свобода

Право да се разхожда на свобода са дали немските власти на зловещия гей-човекоядец Армин Майвес. Като допълнителен бонус скандалният изверг има възможност да ползва обществен транспорт и дори да си контактува със случайни хора пише вестник "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг". Повод за милостивото решение на властите е доброто поведение на канибала.
"Той е много мил и симпатичен. За всички тези години не сме регистрирали нито едно нарушение на правилата от негова страна", аргументира се пандизчийската управа. Като допълнителен бонус немските власти са осигурили на доживотникът Майвес шапка и слънчеви очила за да не бъде разпознат от гражданите при честите си разходки по улиците.
Зловещата си постъпка Армин Майвес извършва на 9 март 2001 г. По това време той живее в огромна къща с 30 стаи в градчето Ротенбург на Фулда. Тя е наследена от тираничната му майка. Ужасното поведение и ежедневните унижения, на които е подлаган увреждат психиката на канибала. В опит да преодолее травмата си той започва да подържа връзки с мъже, мечтаейки да хапне човешко месо.

Търсейки доброволна жертва, Майвес публикува реклама на уеб сайта The Cannibal Cafe (блог за хора с канибалски фетиши). Постът на Майвес заявява, че "търси добре строен на възраст от 18 до 30 години, който да бъде заклан и след това консумиран" Бернд Юрген Армандо Брандес, компютърен инженер от Берлин, отговаря на обявата през март 2001 г., след като и други хора го правят, но се отказват. Майвес не се опитва да ги принуди да направят нищо против волята им.

Реклама

Двамата правят видеозапис, когато се срещат на 9 март 2001 г. в дома на Майвес в малкия град Ротенбург на Фулда. В записа се вижда как Майвес отрязва пениса на Брандес (със съгласието му) и двамата мъже се опитват да го изядат заедно, преди смъртта на Брандес. Преди да направи това, Брандес гълта 20 хапчета за сън и половин бутилка шнапс. Брандес първоначално настоява Майвес да се опита да отхапе пениса му. Това не се получава и в крайна сметка Майвес използва нож, за да го премахне. Брандес се опитва да изяде част от собствения си пенис суров, но не може, защото е прекалено твърд, като го нарича, "жилав". Майвес пърже пениса в тиган със сол, черен пипер, вино и чесън, но е твърде изгорен, за да бъде консумиран. След това, той нарязва пениса и го дава на кучето си. Според служители на съда, които са гледали видеоклипа (който не е оповестен публично), Брандес може би вече е бил твърде отслабен от загубата на кръв, за да яде от пениса си.


След това Майвес завлича Брандес до ваната, преди да чете книга "Стар Трек", докато наглежда Брандес на всеки 15 минути, през което време Брандес лежи в банята. По-късно Брандес излиза от банята и се свлича, изпадайки в безсъзнание, поради загуба на кръв. След това Майвес твърди, че го е влачил горе. Брандес продължава да е в съзнание, преди да припадне отново. След дълго колебание и молитва, Майвес убива Брандес, като го намушква в гърлото, след което окачва тялото на кука за месо. Инцидентът се записва на четиричасова видеокасета. Майвес яде от трупа през следващите 10 месеца, като съхранява части от тялото във фризера си под кутии за пица и е консумирал до 20 килограма плът. Според прокурорите, Майвес е извършил деянието за сексуално удоволствие.
Майвес е арестуван през декември 2002 г., когато студент подава сигнал до властите за нови обяви за жертви онлайн. Следователите претърсват дома му и намират части от тялото и видеокасета с убийството.
На 30 януари 2004 г. Майвес е осъден за убийство на 8,5 години затвор, а делото привлича значително медийно внимание.
Майвес признава, че е изял Брандес и изразява съжаление за действията си. Той добавя, че иска да напише книга за живота си с цел да възпре всеки, който иска да следва стъпките му. Уебсайтове, посветени на Майвес се появяват, като хора търсят доброволни жертви. "Те трябва да отидат на лечение, така че това да не ескалира, както стана с мен", казва Майвес. Докато е в затвора, той става вегетарианец. Майвес смята, че в Германия има около 800 канибали.
През април 2005 г. германски съд разпорежда ново разглеждане, след като прокурорите обжалват присъдата на Майвес като твърдят, че той трябва да бъде осъден за убийство, защото е убил за сексуално удовлетворение, мотив, доказан от негов видеозапис на престъплението. Съдът постановява, че първоначалният процес е пренебрегнал значението на видеото, за да се опровергае аргументът, че Майвес само е убил, защото бил помолен да го направи.
При повторното му разглеждане психологът заявява, че Майвес може да извърши отново престъпление и все още "има фантазии за поглъщане на плът на млади хора". На 10 май 2006 г. съд във Франкфурт осъжда Майвес за убийство на доживотен затвор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама