Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8592124 www.bgdnes.bg

Ортак на Очите отърва пандиза

След като се признал за виновен

Мустака се размина с условна за склоняване към проституция


С условна присъда се отърва 38-годишният Теодор Николов- Мустака, който в началото на март бе задържан след мащабна акция в еротичния бар "Табу" в Бургас.
Две години и десет месеца затвор с пет години изпитателен срок е наказанието, което магистратите са наложили на някогашния другар на несебърския наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите. До леката присъда се стигнало, след като обвиненият Николов се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата, което е одобрено от съда. Мустака вече бил пуснат от затвора и спокойно се разхождал из града.
Срещу Мустака бяха повдигнати 9 обвинения - за склоняване и принуда на момичета да предлагат сексуални услуги в еротичния бар. Някогашният сподвижник на Митьо Очите многократно отричал да е склонявал момичетата да проституират и да предлагат сексуслуги в заведението на бул. "Христо Ботев" в Бургас, което стопанисва. По време на делото за определяне на мярката за неотклонение на Мустака, неговата съпруга заявила пред съда, че мъжът й е невинен. Тя твърдяла, че цялата ситуация е инсценировка от бивша служителка в бара, която даже била управителка за известно време. Мадамата била огорчена, че Мустака не й обърнал внимание, и затова го натопила.
Казусът "Табу" бил гледан по време на извънредното положение, когато достъпът на журналисти, магистрати и граждани бе силно ограничен, а единствено спешните дела имаше възможност да се разглеждат, съобщава сайтът "Флагман". Няколко жрици на любовта бранили шефа си, като под клетва заявили, че ВИП стаите в клуба са за усамотение, а не за платен секс.
По време на разследването се разбра, че шефът на еротичния бар набирал танцьорки чрез обява в социалната мрежа. Момичетата трябвало да имат представителна външност, умения за работа в екип, чисто съдебно минало, да са комуникативни. Шефът предлагал отлично заплащане, ежемесечни бонуси, трудов договор и квартира. Стриптийзьорките разказват, че с течение на времето Теодор започвал да ги склонява към разврат и да им предлага да извършват сексуслуги за по-добри доходи.
По време на акцията ченгетата заварили в клуба четири труженички между 18 и 27 години от различни населени места в страната. Те споделили пред разследващите, че тарифата за 15 минути интимни ласки била 70 лева, а за половин час - 150 лв. За проститутките оставала по-малката част от печалбата, а лъвския пай вземал сутеньорът.
При тараша в "Табу" полицаите открили пари в различна валута - левове, долари и евро.
Мустака е сред знаковите фигури от бургаския ъндърграунд. Той има няколко присъди зад гърба си, лежал е в затвора, но към днешна дата се води реабилитиран.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама