Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8611567 www.bgdnes.bg

Васил Божков: Наско Сираков ще получи акциите на "Левски"

"През януари предадохте ПФК "Левски", май месец го хвърлихте в задкулисието. Слабият и объркан премиер Бойко Борисов, даващ непрекъснато съвети за собствеността и какво да се случва с отбора, не посмя да поеме отговорността за „любимия“ си клуб. Наско Сираков ще получи собствеността на акциите при съгласие от негова страна. Успех на „Левски“."

Това обяви Васил Божков на страницата си във фейсбук след края на на "електронното гласуване" за нов собственик на "Левски" с анкетата на страницата си във фейсбук.

Реклама

Тогава Божков каза: "Преди седмица се надявах да се прекратят задкулисните игри с ПФК "Левски". Не се случи. Вие решете кой да получи мажоритарната собственост. Тук ви предлагам четирите най-обсъждани кандидатури и възможност за свободен избор",

А към опциите Сираков, Борисов, Пеевски и Константин Папазов веднага "заваляха" и "остроумните" предложения за нов собственик, като продължение на филма "Гавра". Сред тях бяха бившият собственик на ЦСКА Александър Томов, настоящият собственик на "червените" Гриша Ганчев, Бил Гейтс, Къци Вапцаров, Валери Божинов, Цола Драгойчева, Галена, Кондьо, Наско Ментата, Луна, Митьо Пищова, Радо Шишарката, ЛиЛана, Сашо Диков, Веселин Маринов, МВР, Владислав Горанов, Ахмед Доган, Слави Трифонов, Николаос Цитиридис и редица други.

Всъщност имаше доста гласове и за самия Васил Божков, вот за тръст "Синя България", за Националния клуб на привържениците... Тити Папазов, който всъщност уж беше получил уверението на Божков, че ще получи акциите, преди те да бъдат джиросани и пратени на премиера, в гласуването бе изпреварен от Сретан Йосич.

В 16 часа на 21 май Божков благодари за големия интерес и обяви, че в 10 сутринта на 22 май ще каже името на собственика на 86,6% от акциите на "Левски".

И в крайна сметка това се случи. Спечелилият народното фейсбук гласуване Наско Сираков бе обявен за победител.

Реклама