Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8614108 www.bgdnes.bg

Вижте снимки от самолетната катастрофа в Пакистан

Пътнически самолет "Еърбъс" А320 на авиокомпания "Пакистански международни авиолинии" се разби в жилищен район близо до град Карачи в Южен Пакистан, предадоха световните агенции, позовавайки се на пакистанското Управление за гражданска авиация.

При авиокатастрофата са нанесени щети на няколко къщи. Самолетът е идвал от Лахор, втория по големина град в Пакистан. Катастрофата е станала малко преди кацане, предаде БТА.

Реклама

Авиокатастрофата стана няколко дни след като пакистанските власти разрешиха подновяването на вътрешните полети. Те бяха спрени за месец, за да се попречи на разпространението на новия коронавирус в страната.

"Мейдей, мейдей, мейдей! Серозно е! Загубихме два двигател".

Това са последните думи на пилота на разбилия се пътнически самолет. Телевизия Скай нюз разпространи запис на съобщението, изпратено от пилота. То съдържа фразата, която всеки пилот знае и се надява никога да не се наложи да употреби. При тежка аварийна ситуация, пилотите изпращат до кулата кодово послание "мейдей", като фразата се повтаря три пъти, допълва Офнюз.

Смята се, че на борда на падналия Еърбъс е имало 99 пасажери и 8 души екипаж. Засега няма потвърдени данни за жертви на борда и в гъстонаселения жилищен район, върху който падна машината.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама