Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8619351 www.bgdnes.bg

Фолклегендата Мая: Пеехме по 12 часа на мутри и политици

В Лас Вегас започнах в гей клуб, но станах стриптийзьорка


"Пели сме с Магапаса на едни от най-големите мутри и босове на подземния свят, на много големи бизнесмени и политици. Пари валяха много и отвсякъде, но сме си ги изработили с 8-12-часово пеене. Така че смятам, че бяха заслужени."


Спомените от силните години на българския преход не бледнеят и до днес в съзнанието на фолклегендата Мая. Днес тя ги споделя пред "България Днес" за първи път, след като 13 години вече живее в Лас Вегас, а наскоро издаде и първата си песен след дългата творческа пауза.

Реклама


"Бяха много хубави времена и аз съм благодарна за този опит. Нямам лоши спомени, уважаваха ни като дует и никога не са се държали непристойно с нас", категорична е певицата, чиято дуетна песен "Ти пак си жива" се слуша и до днес от живите следовници, приятели и партньори на разстреляните през 90-те и началото на новия век силоваци от подземния свят.
Днес легендата на попфолка у нас живее щастливо в столицата на хазарта Лас Вегас с дъщеря си Криси. Работи като диджей, певица и еротична танцьорка. За всичките 13 години зад океана брюнетката преживява много трудни моменти.
"Започнах работа като барман нелегално в едно сръбско заведение. След това получих разрешение за работа и започнах да подавам заявления в казината. Но без опит и без език нямаш шанс. Чувствах се смазана, защото не харесвам "не" като отговор. А и как да продобия опит, когато никъде не ме назначават?!Как да докажа, че мога да се справя?", разказва пред вестника Мая.
След това вижда, че нейни приятелки, работещи в казина, са като войници - без право да се разболяват, да почиват на празници и да излизат отпуск повече от две седмици. И поема по друг път.
"Приеха ме да работя в гей клуб като денсър на пилон, но като разбраха, че не съм от тях, спряха да ме слагат в графика. И така аз бях принудена да започна в стриптийз слуб. Първите месеци беше страшно! Треперх, срамувах се, не можех да се примиря. Не можех и да си взема парите от сцената, защото ми омекваха коленете от треперене. И пак стигаме до езика - с лош английски не можеш да правиш пари. Хората идват да си търсят отдушник, да си споделят проблемите, да чуят мнение и хубава дума. Ако не говориш, не можеш да задържиш внимание. Трябва да си психолог", връща лентата назад фолкпевицата за новото си амплоа.
В същото време Мая обикаля да пее на българите в различни щати зад океана. Започва да работи с българския диджей Джери, който е в Америка. Показва й как да работи с музикален плеър. След това отиват заедно и Мая си купува собствен. Така започва работа и като диджей.
Наред с това се научава да слага екстеншъни и това също й носи допълнителен доход.


"Тъй като не вадех достатъчно пари като танцьорка, за да си плащам сметките, изкарах курс за шофьор на лимузина и работих година и половина. Но стресът беше изключително голям, животът на известни хора зависи от теб, а и парите се правят късно, което е опасно за жена. Така отново се върнах към танците. Това е единствената независима професия. Нямаш график, работиш ако искаш, по което време искаш и не си длъжна да танцуваш или да си говориш с някой, който е пиян, неугледен или неприятен. Дори и ако той те извика, може да кажеш, че си заета. Много хора и колежки са ми казвали - ти не си типичната танцьорка. И да - аз си избирам на кого да обърна внимание. За мен парите са важни, но не са всичко, защото искам, като се прибера, да съм чиста. Както физически, така и психически", споделя още пред "България Днес" Мая.


Тя е категорична, че изкарва парите си по честен начин. За разлика от нейни колежки във фолкгилдията у нас, които намират спонсори и кариерите им потръгват.
"Присъствала съм на разговори между бизнесмени с подробности за колежки и не ми е било приятно. Не съдя никой, всеки сам си прави изборите, но аз никога не съм си позволявала да се възползвам от такива предложения, които не липсваха и не липсват и сега, защото си обичам независимостта и егото, макар че и на мен ми е трудно", казва Мая.


Сега определя живота си като спокоен. А най-голямата й любов е нейната дъщеря Криси.
"Тя е причината да се събуждам сутрин. Благодарна съм на Бог, че точно тя ми е дете, защото е изключително отговорна, талантлива и най-вече умна. Беше избрана от 1400 деца и само 300 биват допуснати с конкурс в музикалната академия, която тя завърши с отличен успех с хорово и джаз пеене и пиано", разказва Мая и добавя, че впоследствие се е ориентирала към изучаванерто на криминално право, докато писането на песни останало хоби.
Магапаса ме обиди

Животът на фолкизпълнителката поема в коренно различна посока, след като Добрин Петров-Магапаса вече не е част от живота й. Дует и в любовта, и на сцената, пътищата на двамата се разделят.
"Беше трудно след 13 години съвместен живот и кариера, но когато се натрупат негативизми, нещата не са красиви вече. Бях обидена. Ние бяхме вече разделени, когато той не се посвени да се покаже с новия човек до себе си. Обиди ме фактът, че ни познават в малък град като Свиленград, в който Криси учи и живее. Не исках децата да й се подиграват", разкрива Мая.
И добавя: "Но аз съм много широко скроен човек и в името на доброто на детето ни му подадох ръка и той дойде в САЩ. Чрез Криси взе документи, тоест чрез мен, защото аз съм се борила за тях. Те се чуват често, аз само ако имам сериозна причина, го чувам. Все пак той си има ново семейство и аз не искам да създавам причини за скандали", категорична е фолклегендата за бившата си половинка, която е щастлива и удовлетворена от своя живот, оставяйки си вратичка един ден да се завърне в родината.

Изучава Библията

"Водя живот, който ми харесва, заобиколена съм от приятели, които обичам и ме обичат. Щастлива съм с всичко, което имам. Обичам живота си, обичам Бог. Изучавам Библията с онлайн класове. Нека Бог да е с нас и да ни покаже пътя", разкри още пред "България Днес" фолклегендата.
Тя е убедена, че и Бог я обича, тъй като я е надарил с хубав ген, а за стройната си фигура нито влиза във фитнеса, нито спазва диети.

Реклама
Реклама
Реклама