Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8619367 www.bgdnes.bg

Цигуларят Васко изби рибата

Василев хвана две едри парчета дорадо край бреговете на Валенсия

Две огромни риби улови цигуларят Васко Василев край бреговете на Валенсия, където се бе изолирал от началото на карантината срещу разпространението на коронавирус инфекцията. Виртуозът сам се похвали с големия успех, като публикува снимка в социалната мрежа. На кадъра той държи във всяка от ръцете си по една риба и широко се усмихва. Всяко от парчетата надхвърля поне четири-пет килограма.
Зад цигуларя се е ширнал огромен пясъчен плаж, а на метри се плискат вълните на Средиземно море. Според познавачи Васко има пълното парво да се надува пред обектива, защото по мнението им той не е хванал с въдица големите риби, а ги е спипал с голи реце. По мнението на експерти във водните спортове този вид морски обитатели е много трудно да бъдат уловени без помощни средства.
"Моля те, Васко, пази си ръчичките, защото те чакаме от много дълго за концерти в България", пише фенка на цигуларя, който заради епидемията беше принуден да отмени всички изяви на родна сцена през лятото.
Под снимката на Васко с богатия улов се заформя и спор какъв вид са двете огромни риби. Експертите в бранша са категорични, че с голи ръце виртуозният цигулар е извадил от водата риба дорадо. Тя е известна още като рибен делфин заради приликата си с бозайника. Дорадото е един от най-красивите водни обитатели на Средиземно море. Тялото му е с различна окраска, с преобладаваща уникална синьо-зелена окраска, която се преплита с жълто, оранжево и синьо на перките. Когато морската красавица плува, тя искри в цветовете на дъгата. Изумително красивите преливащи се цветове бързо потъмняват и се изгубват, когато дорадото умре.
Рибите в ръцете на Васко Василев са с ярка окраска, което означава, че те са извадени преди минути от морето, коментират познавачи. Интересът към дорадото се дължи най-вече заради отличния му вкус, нежното месо на тази риба, както и ползите от него. Калорийното съдържание на месото е отлично, а освен това съдържа и значително количество протеини. Затова е и много питателна и предпочитана като основно блюдо от последователите на здравословното хранене.
Впечатлени от добрата слука на Васко Василев, коментатори в мрежата го насърчават да приготви вкусен обяд с улова си, а после да сподели публично рецептата в социалната мрежа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама