Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8623022 www.bgdnes.bg

Актьорът Китодар Тодоров: Изтощен съм,не мога да се наспя от компютърни игри

Разбрах за коронавируса от колега-геймър 

Кой е той?

Китодар Тодоров е един от най-забавните ни актьори. Роден е на 15 септември 1974 година в София. Не обича да играе пред публика, затова не участва в постановки в театъра. Снима се само в сериали и филми. От няколко години развива влог - ДПетък точно в петУ. Видеата на Китодар са едни от най-гледаните в интернет.

- Кито, как ви се отрази изолацията?
- Не съм я усетил, ако трябва да бъде честен. Имам адски много работа. Започнах нов проект. Правя гейм стрийминг. Играя с познати и професионалисти на компютърни игри. Това отнема адски много време. Нямам възможността дори да се наспя като хората. Затова и не излизам и не се виждам с приятели.
- Светът бе връхлетян от коронавируса, обявена бе пандемия. Имахте ли притеснения?
- Не. Изобщо. Късно научих за коронавируса. Разбрах за него, докато играех. Това случи ден-два преди да бъде обявено извънредното положение в България. Един от играчите ме пита в чата какво мисля за короната. Дълго се чудих за какво говори. След като не знаех, го попитах. И ми обясни, че светът е заплашен от вируса. Тогава за пръв път чух за него. Много-много не се интересувам какво се случва. Не гледам телевизия. Не чета в интернет. Слушам само радио, където няма новини. Научавам за мерките от жена ми. Тя повече се притеснява от мен. Все пак е жена. И от време на време следи какво се случва.
- Все пак сте научили за мерките. Правилни ли бяха според вас?
- Доколкото разбрах коронавирусът е нещо ново. По-лош е от обикновения грип. Може би чрез него светът искаше всички да си починем. Сега имаме време да преосмислим много неща. Да прекараме време със семействата си.
- Знаете ли кой е генерал Мутафчийски?
- Виждал съм го само на снимка. Както ви казах не следя брифинги, постове. Не съм му слушал интервютата.
- Удари ли ви кризата в резултат на коронавируса?
- Ха-ха. Трябваше да участвам във филм, но заради пандемията всичко спря. Сега чакам да бъде дадена зелена светлина. Все пак с това си вадя хляба. Като не се снимам във филми, съм безработен.
- Споменахте, че се занимавате с гейминг. Има ли почва това у нас?
- Не се имам за професионалист. Има много по-добри играчи от мен. Със сигурност има почва. Ние сме малка страна, но хората играят много. Набирам все повече последователи. Има и други като мен - мои колеги, които цъкат. Играх с Орлин Павлов и Сашо Кадиев. Забавлявахме се много. Или идват в офиса, или всеки играе от вкъщи. Получава се готино. Дано още известни играят с мен, за да се популяризира.
- Как решихте да се захванете с това стриймване?
- Предложи ми го човекът, с когото правим "Петък точно в пет". Първо мислех, че ще е лесно и ще се забавлявам. Оказа се, че изисква много усилия. Все едно си на работа - пълен работен ден. Започваме в 8 вечерта. Аз заемам мястото си половин или един час по-рано. И продължаваме до късно. Не мога да се наспя. Буквално съм изтощен. Зает съм всяка вечер.
- Имате син. Той играе ли с вас?
- Синът ми играе повече от мен игри. В началото, когато бе още малък,махнах компютъра от вкъщи, за да не се зарибява. Но, баща ми му купи телефон преди няколко години. Това беше първата крачка към неговата зависимост към света на интернета. Когато се въведе карантината, се наложи да купя компютър, за да може да учи онлайн. Но той играе всяка свободна секунда, понякога и не спи (смее се).
- Театрите остават затворени, а кината и моловете вече работят. Как си обяснявате това решение?
- Не мога да го разбера. Не знам какъв е доводът на хората, които са го решили. Каква е разликата дали си в мол, или на театър. Когато гледаш представление, в залата има 200-300 души. В моловете са хиляди. Лично мое мнение е, че страната не се вълнува от култура. Затова и не дава пари за нея. Ето защо много артисти започнаха да търсят начини да печелят бързи пари. Правят турнета в чужбината. Сътворяват моноспектакли, за да могат да печелят. За родното киното е добре, че има частни инвеститори, иначе няма да нови български филми. Същото е и положението в науката. Няма как да ти дават 400 лв, докато учиш докторантура. А след като я завъриш, и станеш асистент, да получваш 200. Няма кой да работи това. Затова в БАН учените ни са възрастни.
- Вие не играете в театъра. Залагате повече на влогове. Смятате ли, че театърът може да остане в миманса заради интернет?
- Театърът винаги ще го има. Влоговете и клиповете не могат да заместят сцената. Ето сега най-известните влогъри регистрират загуби с около 5-10 процента от аудиторията си. Хората се пренаситиха със стоенето пред компютъра.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама