Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8623175 www.bgdnes.bg

Вучков опериран малко преди да му дадат "Златен век"

Горд съм, не можах да повярвам! - казва популярният водещ

Горд, щастлив и изненадан е любимият на поколения българи актьор и водещ Петър Вучков, след като беше удостоен с отличието "Златен век" на 24 май.
"Когато чух, че ще ми дават тази награда, първата ми мисъл беше, че това е фалшива новина. Наистина не съм очаквал. Изключително горд, щастлив и изненадан съм" - разказва пред "България Днес" водещият на емблематичното предаване "Минута е много".
Тази година името на Петър Вучков е сред 72-те популярни личности и институции, които Министерството на културата отличи за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската национална идентичност. Напълно заслужено Вучков е носител на "Златен век" - звезда.
"На празника телефонът ми прегря, много хора ме поздравиха, благодарен съм безкрайно" - казва още 81-годишният Вучков, който неведнъж е споделял, че винаги е обичал работата си и животът на пенсионер не му се нрави особено.


Малко преди пандемията Вучков е опериран от херния. Интервенцията и извънредното положение за известно време го затварят вкъщи, но вече е започнал да излиза.
"Разхождам се, и то немалко. Правя по пет хиляди крачки на ден. Не ме е страх от вируса, но задължително в затворени пространства съм с маска" - споделя още любимият водещ.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама