Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8625329 www.bgdnes.bg

Златан си отива

Дойде ли е краят на ерата Златан?

Това се пита целият футболен свят, след като от Милано дойде новината, че голямата звезда на местния „Милан” се контузил тежко на тренировка в понеделник.

Ибра може би вече е изиграл последния си мач в големия футбол, пише британския таблоид „Сън”. Изданието цитира информация, че нападателят е с травма в ахилесовото сухожилие. Това може да означава период на възстановяване от половин година, а в случая с Ибрахимович и край на спортната кариера. Златан ще навърши 39 години през октомври и дори атлет с неговата физика трудно би се върнал след толкова тежка контузия. Очакваше се вчера шведът да мине през още медицински тестове, за да се установи със сигурност колко сериозна е травмата му. След тях стана ясно, че контузията е по-лека от предполагаемото и той има разтежение. След 10 дни ще мине нови прегледи, но се очаква да е на терена за подновяването на Серия "А". 

Реклама

Най-вероятният сценарий е Ибрахимович да напусне „Милан” след края на сезона в Италия. Тази информация бе лансирана още преди контузията на футболиста. Според вестник „Кориере дела Сера” намерението на нападателя е било да се завърне в родината си Швеция и ще заиграе за отбора на „Хамарби”. Тогава Златан не излезе с коментар за тази версия на популярното издание. Преди злополучната тренировка Ибрахимович бе тестван негативно за COVID-19 и веднага сподели снимка в социалните мрежи, на която стои на терасата на дома си в Милано. Снимката бе придружена с текст "Господ се завърна и ви наблюдава".

Това не разсея слуховете, че Златан няма да поднови договора си с „Милан” и ще напусне след края на сезона. Като причина за решението се смята това, че Ибрахимович е закупил част от акциите на „Хамарби”, с чийто отбор звездата тренира и по време на карантината. Това го е накарало да обмисли възможността да заиграе за постоянно за клуба, въпреки че започна кариерата си в големия враг на „Хамарби” – „Малмьо”.

След контузията в ахилеса изглежда все по-сигурно, че Златан е на изхода на „Сан Сиро”. Дори и да се завърне в игра, той едва ли ще желае да си има работа с безкомпромисните защитници в Италия, вместо да порита за „Хамарби”. И така да вдигне акциите на клуба, в който е съсобственик. Решението на Ибра да направи тази инвестиция разгневи феновете на „Малмьо”. На няколко пъти те оскверняваха паметника на своя най-известен бивш играч, намираща се пред стадиона на тима.

Това накара градската управа да вземе решение статуята да се премести. Чака се предложение от футболния клуб къде да бъде поставена.

„Бесни сме, защото Ибрахимович мисли, че може да прави каквото си иска и пак да бъде обичан. Той не разбира какво значи да си истински фен", обяснява Симон Бенгтсон, цитиран от Би Би Си.

Той е само един от феновете, обвиняващи Ибра в предателство.

„Златан прекара много години в чужбина и е загубил връзките си с родния си град категоричен е Каве Хусеинпур, вицепрезидент на местна фенска огранизация. - Така че тази статуя няма място тук. Манталитетът на „Малмьо” "Ние срещу целия свят" създаде Златан и неговия характер. Неправилно е да се мисли, че Златан е създал "Малмьо".

Каквото и да се случи оттук нататък с кариерата на Ибра едно е сигурно. Златан няма да остави хората да бъдат равнодушни към неговата личност.

Реклама
Реклама
Реклама