Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8626645 www.bgdnes.bg

Наша котка влиза в "Гинес"

Снежнобялата Хайди ще покори Алпите заедно със собственика си

Наша котка се бори за "Гинес"!


Снежнобялата Хайди Любопиткова ще опита да влезе в Книгите на рекордите "Гинес" като котката, изминала най-много километри по света.


"България Днес" пръв писа за красивото четириного, което заедно със собственика си Данаил Нешев обикаля България и света. Заради приключенския си дух Хайди събира стотици хиляди почитатели и последователи в социалните мрежи.

Реклама


Днес Хайди е готова да покори и "Гинес" с невероятните си пътешествия.


Тя е изминала над 250 000 км, изкачвала е върховете Мусала и Снежанка, участва в мото събори, спала е на палатки в Родопите, вози се на лифт, достига до крепостта Устра до Джебел, Меандъра на р. Арда. Българската котка без страх обикаля и забележителности в чужбина. Разглежда Дървения град на Емир Кустурица, наслаждава се на гръцки залези, успява да види Черна гора, Косово, Македония и Сърбия.


Смелата котка е кръстосала и три морета - Бяло, Адриатическо и Черно. Последното екстремно преживяване на Хайди е разходка с теснолинейка, разглеждайки красотите на Рила и Родопите.


Тази година мечтата на собственика й Данаил е да покори Алпите с Хайди и да посети още градове и държави с любимата си котка. Съдбата събира Данаил с Хайди, кръстоска между персийка и ангорка, преди 4 г., а мъжът веднага разбира, че това е неговата котка, и изминава над 200 км до Варна, за да я вземе.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама