Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8630094 www.bgdnes.bg

Дортмунд отписва титлата

„Байерн” (М) ще бъде новият стар шампион! В това са убедени всички в Германия, дори и от конкурента за първото място „Борусия” (Д). Баварците триумфираха с 1:0 като гост в 102-то голямо дерби на Бундеслигата между двата гранда, познато като Дер Класикер. Единственото попадение реализира Джошуа Кимих, който майсторски прехвърли вратаря Роман Бюрки. Така „Байерн” вече се откъсна с цели 7 точки на върха 6 кръга преди края на шампионата. Очакваната титла ще бъде осма поредна за тима от Мюнхен.
„Нека бъдем реалисти – „Байерн” ще спечели титлата, освен ако не се случи нещо необичайно”, отчете халфът на „Борусия” (Д) Емре Джан. – Играхме добре и мачът беше равностоен. Всеки можеше да спечели. Не успяхме да използвахме своите възможности и за съжаление загубихме”, добави Джан, който влезе като резерва в мача. Треньорът на дортмундци също призна, че титлата вече е мираж.
„За нас вече става изключително трудно, защото вече изоставаме със седем точки от „Байерн”, а остават само шест мача до края на сезона. Трябва да даваме най-доброто от себе си до края и да печелим мачовете си. Имахме своите възможности , но ни липсваха последният и предпоследният пас. Заслужавахме поне точка”, сподели Люсиен Фавре. Швейцарецът успокои, че звездата на тима Ерлинг Холанд е добре. Головата машина напусна контузен терена през втората част.
„Не мисля, че Ерлинг Холанд ще отсъства дълго време. Контузията в коляното му не е толкова сериозна”.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама