Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8630232 www.bgdnes.bg

Подобрете здравословно си състояние с рехабилитация в град Св. Влас advertorial icon

Отделението на МБАЛ ” Лайф Хоспитал” работи по клинични пътеки към Здравната Каса и има свободни места за месеците май, юни и юли

Отделениeто за рехабилитация и физикална терапия се намира в гр. Свети Влас – в полите на Стара Планина и на брега на морето, с прекрасен панорамен изглед към Несебърския залив. Оборудвано е с нова и модерна физиотерапевтична апаратура: електролечение, магнитотерапия, терапевтичен ултразвук; салон за ЛФК, сектор за водолечение и луготерапия. Салонът за ЛФК е оборудван с клетка на Роше, кинезитерапевтични механизми и масажен кабинет.

В секторът за водолечение има ново инсталирани комбинирани вани – тангенторно-перлени, с които успешно се повлияват заболявания на ОДА и неврологични такива. Луголечението включва прилагането на лугокомпреси. Лугата е концентриран разтвор, продукт от солодобива, представлява маслоподобна течност с жълтокафяв цвят. В нея се съдържат множество химични елементи, биологично-активни вещества, продукти на планктона и др. Тя има многостранно действие: противовъзпалително, болкоуспокояващо, повишава регенеративните процеси и имунобиологичните реакции на организма.

Прилага се при заболявания на опорно-двигателния апарат (ОДА) – гонартроза, коксартроза, спондилартроза, ревматизъм, болест на Бехтерев, артрити и др.; при травматично-ортопедични заболявания – травми, навяхвания, изкълчване на стави; при неврологични заболявания – дископатии, радикулити, плексити и др.

Отделението работи по клинични пътеки към Здравната каса. При нас могат да бъдат лекувани всички видове заболявания на Опорно-двигателния апарат (Артрити, Коксартрози, Гонартрози, Спондилоартрози), възстановяване след ортопедични операции (изкуствена тазобедрена и колянна стави), фрактури, състояние след артроскопия, заболявания на периферната нервна система (Дископатия, „Ишиас”, „Лумбаго”, Плексити, Радикулити, Диабетна полиневропатия и др.), болест на Паркинсон, Множествена склероза, състояние след прекарани Инсулт , ДЦП.

Едновременно с компетентните грижи на медицинските специалисти използващи най-съвременна апаратура и методи за възстановяване пациентите могат да почувстват влиянието на уникалния климат – съчетание от морски и планински въздух при отличните битови условия отговарящи на хотелските в региона.

Повече информация може да получите на тел.: 0894 67 97 61, 0894 67 99 55

Реклама
Реклама
Реклама