Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8633379 www.bgdnes.bg

Спецпрокуратурата погна зам.-министъра на екологията Красимир Живков

Коли на жандармерията има пред къщите на зам.-министъра на екологията Красимир Живков в Ботевград и Правец, съобщава сайтът botevgrad.com рано сутринта. 

В момента тече акция на Специализираната прокуратура, която разследва висши държавни чиновници. Красимир Живков е два мандата кмет на Правец, а след това и областен управител на София. Работил е по проекти на ВиК структурата.

Реклама

Акцията е започнала преди 6 часа тази сутрин. Най-вероятно тя е свързана с разследването за трафика на боклук от Италия, предполага botevgrad.com.Става въпрос за вноса на отпадъци от Италия. Тази дейност е в сектора на Красимир Живков заедно с водите.

Живков не е единственият обект на интерес от разследващите в МОСВ. През януари беше арестуван вече бившият министър Нено Димов и обвинен за престъпления по служба във връзка с водната криза в Перник. 

Зам.-министърът Красимир Живков е отведен заедно с екип от прокурори в сградата на МОСВ в София, където също има акция. Още не се знае дали Живков ще бъде задържан както Нено Димов.  

От Министерството на околната среда казаха, че засега няма да коментират случая. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама