Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8634073 www.bgdnes.bg

Сираков задържа Павел Колев

Без финансова тежест за легендата при поемане на акциите

Наско Сираков ще задържи изпълнителния директор на „Левски“ Павел Колев, след като стане собственик на акциите на клуба. Легендата на „сините“ не смята да приема евентуална негова оставка, научи „България днес“. Сираков се надява двамата да продължат да работят за спасението клуба.
Преди около месец Колев обяви, че ще подаде оставка след края на извънредното положение заедно със спортният директор и треньорския щаб. Заради тежката ситуация в клуба те отложиха това свое решение до стабилизиране на „Левски“.
Сираков иска Колев в екипа, с който ще работи на „Герена“. Двамата са в добри отношения и в момента заедно градят стратегии за излизане от тежката ситуация. Освен това легендата е впечатлен от свършеното от изпълнителния директор в невижданата за клуба криза. Единственият вариант Колев да не остане при „сините“ е нежелание от негова страна.
Сираков няма да дължи данък след джиросването на акциите от страна на Георги Попов. Наско е попитал в клуба и видни юристи дали ще поеме някаква финансова тежест. Те са му обяснили, че практиката при подобни операции във футбола е да не се дължат данъци за прехвърлянето на акциите. Тя е използвана и при предишните смени на собствеността на клуба в последните години.
На „Герена“ и вчера бяха в очакване на новини около джиросването на акциите на Сираков от Попов. Срокът за т.нар. „мълчалив отказ“ на премиера Бойко Борисов изтече в сряда. Така вече може да се премине към нов акт на джиросване. До редакционното приключване на броя нямаше новини в тази посока.
"Бъдещето на „Левски“ изглежда някак розово, независимо от състоянието му в момента", категоричен е журналистът на свободна практика Бой де Хаан за In de Hakken от Нидерландия.
Медията следи изкъсо дербитата в България и дори организира пътувания за тях за фенове от Нидерландия.
"Клубът преживява криза далеч по-рано от събратята си в Нидерландия и Белгия. Без пандемия, без война. В нощта между събота и неделя обаче привържениците му подпалиха София ( зарята в чест на 106-годишнината-б.а.). Те излязоха да пеят заедно. Събра ги любовта към „Левски“. При това тя е много дълбока. Клубът има сериозни приходи от "виртуални билети". Стадионът бе разпродаден и без да има мач! Парите се набират и чрез дарения. Привържениците на „Лацио“, които са в близки отношения с тези на „Левски“, също дариха", пишат още в Нидерландия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама