Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8638028 www.bgdnes.bg

Не пускат "Ливърпул" на "Анфийлд"

Какво още може да се случи на "Ливърпул" преди отборът да спечели първата си титла от 30 години насам?

Първо епидемията от коронавирус смрази футбола в цяла Европа и имаше опасност сезонът да не бъде доигран, а сега "червените" са изправени пред забрана да играят домакинските си мачове на своя "Анфийлд".

Реклама

Надпреварата в Премиър лийг ще се поднови на 17 юни, сряда, когато "Астън Вила" ще приеме "Шефилд Юнайтед", а "Манчестър Сити" ще домакинства на "Арсенал". Това са срещите от 28-ия кръг, които не се състояха заради финала за Купата на лигата. Мачовете от 29-ия кръг се изиграха изцяло, което означава, че на 19 юни ще започнат двубоите от 30-ия кръг, като в този момент всички отбори ще имат еднакъв брой срещи на сметката си. Шампионатът трябва да приключи в уикенда на 1-ви и 2-ри август.

Това е решението на 20-те елитни английски клуба, но те са длъжни да се съобразят с препоръките на полицията и на местните власти в градовете, където ще играят мачовете. Твърде е вероятно домакинските двубои на "Ливърпул", както и лондонските дербита, да се проведат на неутрални терени, за да се избегне струпването на фенове в зоните около стадионите, твърди авторитетният вестник "Таймс".

Първата среща на "червените" след подновяването на Висшата лига е дерби с местният съперник "Евертън" на "Гудисън Парк", но е твърде вероятно и този мач да бъде преместен на неутрален терен. Крайното решение ще бъде обявено от полицията, която е длъжна да се грижи за реда при възстановяването на футболното първенство.

Шампионатът беше прекратен на 13 март заради пандемията от COVID-19, но след множество срещи и дискусии най-сетне има и конкретни дати за подновяването му. Първоначалното предложение бе мачовете да започнат на 12 юни, но мениджърите настояваха, че няма да имат достатъчно време за подготовка и поискаха рестартът да бъде отложен с две седмици. В крайна сметка се е стигнало до компромисно решение за начало на 17 юни.

Клубовете в Англия вече направиха и друга важна крачка, одобрявайки преминаването към Фаза 2 от подготовката, включваща контактните групови тренировки.

Не всички са зъгласни с новото положение. Звездата на "Челси" Н'голо Канте наприемр ще има собствена програма за навлизане във форма, след като отказа да се включи в заниманията на отбора си. Французинът призна, че се страхува от коронавирус, както и че в семейството му има хора със сърдечно съдови заболявания. Те влизат в рисковата група в случай на зараза.

Последната новина от "Стамфорд Бридж" е, че Н'Голо Канте вече е подновил индивидуални тренировки на клубната база. Той едва ли ще бъде използван от мениджъра на лондончани Франк Лампард в първите срещи, но феновете на "сините" са щастливи от това, че неуморимият халф е напът да се пребори със страховете си.

Реклама
Реклама
Реклама