Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8638200 www.bgdnes.bg

Голмайстор №1 на "червените" Петър Жеков: 1948 ще ядат бой на "Армията"

Голмайстор №1 на ЦСКА и "А" група Петър Жеков се присмя на новия член на елита ЦСКА 1948. Носителят на "Златната обувка" е против каквото и да е обединение с алтернативния "червен" клуб. В последните дни подобно мнение изразиха и други големи легенди на "армейците" като Димитър Пенев, Георги Велинов и Георги Илиев. Единствено Паро Никодимов призова за разговори между представители на двата клуб.

"Няма две ЦСКА-та! Който държи "Армията", той е ЦСКА", категоричен е Петър Жеков пред "България Днес".

Реклама

Легендата изцяло подкрепя мнението на лидера на феновете Иван Велчев-Кюстендилеца, който нарече новия член на елита "тумор".

"Мисля, че ЦСКА 1948 трябва да се преименува, гледам, че вече ползват и други емблеми - казва великият голмайстор. - Гриша Ганчев даде 8 милиона за най-важната емблема. От другия отбор ще ядат бой ако дойдат на "Армията". Напълно съм съгласен с мнението на феновете, друг ЦСКА няма. На нас няма да ни пречат 1948, ние ще си ги бием. Вкараха ги изкуствено в Първа лига, нищо че бяха първи преди коронавируса. Но няма нищо особено при тях. Нямат публика, те за това искат на "Васил Левски" да играем. Сигурно няма да посмеят да дойдат на "Армията", техните фенове са максимум 100 човека."

Преди две години Жеков е поканен на мач на ЦСКА 1948, преди който получава фланелка на алтертативния клуб от бившия играч на "червените" от края на 70-те години Ангел Рангелов. Тогава Бат'Петьо е изкушен да премине в техния лагер с повече от примамлива оферта.

"Бях на един мач техен мач преди години. Предложиха ми 35 000 лева на месец да работа за тях, но отказах. Всички ветерани подкрепяме Гриша Ганчев", категоричен е Жеков.

Легендата смята, че след рестарта на мачовете ЦСКА-София ще може да се пребори за Купата на България. Легендата очаква и новите мачове от евротурнирите. В последните години Жеков пътува с отбора за гостуванията заедно с някогашните си съотборници Димитър Пенев и Димитър Якимов.

Реклама
Реклама
Реклама