Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8639008 www.bgdnes.bg

Тръмп заплаши да постави "под контрол" Минеаполис (Снимки)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши днес да предприеме действия, за да постави град Минеаполис "под контрол". Той нарече "бандити" участниците в протестите, избухнали след смъртта на цветнокож по време на арест и прераснали в насилие, и заяви, че "когато започнат грабежите, започва и стрелбата", предаде Асошиейтед прес.

Тръмп изрази това мнение в Туитър, след като протестиращи в Минеаполис подпалиха полицейски участък в третия пореден ден на протести заради смъртта на цветнокожия Джордж Флойд по време на арест.

Реклама

Президентът разказа в Туитър, че е разговарял с губернатора на щата Минесота, демократа Тим Уолц и му е казал, че "армията е изцяло с него" и че "при всяка трудност ние ще поемем контрол, но когато грабежите започнат, започва и стрелбата".

Тръмп не поясни какво има предвид, но Уолц вече задейства Националната гвардия. Около 500 военнослужещи бяха разположени в Минеаполис днес, за да възстановят реда и спокойствието в града. Те ще оказват подкрепа на цивилните власти толкова дълго, колкото е нужно, за да гарантират сигурността на хората и имуществото, се казва в изявление на Националната гвардия, предаде Франс прес. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама