Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8642853 www.bgdnes.bg

Отидете на фризьор и ставайте по-рано, за да си спестите стреса от падането на извънредното положение

Водете си списък със задачи и планирайте кратко пътуване

Два месеца в почти непрекъснато стоене вкъщи със сигурност се е отразило на кондицията ви и е променило някои от навиците ви. Сега обаче детските градини отварят, заведенията - също, вероятно голяма част отново тръгват на работа след доста време в “домашния” офис и онлайн срещи. Има няколко начина, по които да се върнете лесно към стария си начин на живот, без това да създаде стрес за организма и емоционалното ви състояние.

Отидете на фризьор и козметик. След толкова време без салони за красота и мъже, и жени имат нужда от посещение поне при фризьор. На кого да се поприкрият щетите от домашното подстригване, на кого да се изравни цветът на боята. За жените важи и ходенето на козметик и маникюр. Все пак е добре да изглеждате подобаващо за завръщането си в офиса. Важно е и за личното ви самочувствие – колкото по-добре изглеждате, толкова по-висока ще е мотивацията ви за работа и срещи. 

Реклама

Върнете се постепенно към старите хобита. Спортните зали вече работят, ресторантите – също. Ако преди карантината сте тренирали 5 пъти седмично, намирали сте време за излизания с приятели и семейни събирания след работа, няма лошо да се върнете към този режим. Но имайте предвид, че е възможно да не ви се получи съвсем. В работата може да оставате до по-късно заради отложени и забатачени задачи, в заведенията може да няма места, а спортните ви занимания да не ви доставят чак такова удоволствие като преди. Два месеца са и малко, и много време. Спокойно, мускулите имат памет, но не се впускайте в тренировъчен маратон, а започнете с леки тренировки и нарядко, за да има време тялото ви да се приспособи.

Водете си списък със задачи. Възможно е сега да се появят много неща, с които да трябва да наваксате в служебен и битов план. Напишете си списък с всичко, което трябва да свършите на седмична база вкъщи, в офиса, за близките си. Проследете на кои дати се плащат сметките и преводите по различни направления. Така в цялата суматоха от новото начало няма да пропуснете нищо важно.

Ставайте по-рано. Оставете си време за непредвидени задачи и забавяния. Децата са свикнали с по-лекия режим вкъщи и ще ви бъде по-трудно да ги върнете към ранното ставане и живот по график. Трафикът също се засилва, защото не сте единствените, които ходят на работа по това време. Дори тези, които работеха дистанционно от провинцията, сега се прибират в големите градове. Опашката за кафе в офиса също може да е голяма, защото колегите не са се виждали отдавна и това е един от поводите за уж кратки разговори, докато чакат кафето си. Вместо да нервничите и да се притеснявате, че може да закъснеете за важна среща, си дайте 10 минути толеранс в графика.

Поканете близките си на гости. Със сигурност два месеца са много голям период, в който не сте виждали родители, приятели, близки. Вместо да пилеете време в ходене на гости поотделно на всички, съберете ги заедно. Може да поканите родителите и роднините през деня, а приятелите - вечерта. Така с едно готвене ще видите всички и ще наваксате част от пропуснатото време.

Планирайте кратко пътуване. Дори и да не сте от пътешествениците, които винаги имат раница с неща от първа необходимост до входната врата, сте се чувствали потиснати от идеята, че не може да ходите никъде. Отделете един ден през уикенда за кратка разходка извън града - може да е пикник в планината, екскурзия до близко населено място или цял уикенд на морето. Зависи от предпочитанията и бюджета ви. Но със сигурност ще уталожи напрежението, което неминуемо ви се струпва, ще освежи отношенията в семейството и ще разведри обстановката вкъщи. 

Реклама
Реклама
Реклама