Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8643916 www.bgdnes.bg

Наско умува за Хубчев

Ще остане ли Петър Хубчев на поста старши треньор и при новото управление на „Левски”? Този въпрос става все по-актуален, след като джиросените акции на клуба бяха изпратени от Васил Божков.
Със сигурност старшията ще води тима до края на настоящата кампания. Едва тогава ще се умува дали ще му бъде предложено да остане и евентуално ще се седне на разговори.
Големият тест пред Хубси се явява турнирът за Купата на България. „Сините” достигнаха до полуфиналите срещу „Локомотив” (Пловдив), след като точно преди пандемията от COVID-19 отстраниха „Лудогорец” по драматичен начин след дузпи. На „Герена” чакат трофея вече цели 13 години и спечелването му със сигурност ще се приеме радушно от „синята” общност. На евентуален финал отборът ще срещне някой измежду ЦСКА-София и „Ботев” (Пловдив). Със сигурност нова купа във витрината ще бетонира мястото на Хубчев.
Самият треньор все още не е решил дали иска да остане в „Левски” при неясната ситуация. Той изчаква развитието със смяната на собствеността и финансовото стабилизиране на клуба, който трупа дългове и е близо до фалит.
Наско и Петьо показват изключително топли чувства един към друг. Двамата се срещнаха и на тържествата по честването на 106-ата годишнина на клуба. Те си поговориха няколко минути с усмивки, което показва, че вероятно двете страни са склонни да работят заедно за в бъдеще. Още повече, че Сираков и Хубчев са бивши съотборници от славната Пенева чета, която през 1994-а година стигна до бронзовите медали в Америка.
Хубчев акостира на „Герена” точно преди година, като тогава замени на поста временния наставник Георги Тодоров. Роденият в село Гложене специалист подписа договор за 2 години, с опция за удължаване с още две. Вече стана ясно, че поста си със сигурност ще запази изпълнителният директор на „сините” Павел Колев, който е автор на биографичната книга на Наско Сираков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама