Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8644601 www.bgdnes.bg

Коронавирусът стопи блондинките

 

Блондинките у нас изчезват.
Заради социалната изолация и невъзможността да ходят на фризьор през последните три месеца русите им коси са отстъпили през избиващите черни корени. Това съобщи вчера щабът на светлокосите на извънреден брифинг по повод международния ден на блондинките - 31 май.
Дамите си спретнаха скромно парти в продължаващите условия на коронавирус и използваха момента да съобщят най-големите си тревоги. Пиха шампанско, ядоха ягоди и коментираха как отново да си върнат златокосата визия.
Щабът им отчете и положителна новина - заради затварянето на моловете шопинг манията им изчезнала и спестили сериозно количество пари, които щели да бъдат профукани за дрехи и чанти. Но с все по-разхлабените мерки вероятно отново ще се върнат към старите си навици, които сериозно изпразват джобовете на половинките им.
По време на пандемията блондинките изненадващо сменят и лидерката си. Дългогодишната председателка Олга Ускова отстъпва мястото си на Цвети Чорбанова, която вече проявява активност и е планирала няколко инициативи през годината.
Една от благотворителните им кампании е да боядисат пешеходни пътеки, като по този начин искат да намалят агресията по пътя. Друга кауза е блондинките да карат рали автомобил. А последната акция е кръстена "Запази бебето" и е свързана с демографския проблем в страната ни. "В България на година се раждат 5000 бебета, а се правят 50 000 аборта. За тези момичета, които искат да абортират, ще предложим психологическа помощ", обяснява Ускова.
За да дадат старт на начинанията си, блондинките чакат разрешение от Националния оперативен щаб и най-вече от ген. Венцислав Мутафчийски. Дамите със светли коса са изключително доволни от неговата работа, не пестят похвалите си и към премиера Бойко Борисов. "Блондинките обичат генералите и ги слушат. Гордеем се с тях", завършва Ускова.

Тук са от 11 000 години 

Международният ден на блондинките се чества за първи път през 2006 година, когато е връчена и наградата "Диамантено токче". Тя се присъжда на талантливи, умни, успешни и модерни блондинки.
Смята се, че светлокосите са се появили на Земята преди около 11 000 години. Първата известна блондинка в историята е богинята Афродита, получила златните си кичури като подарък от Зевс.
Според научни изследвания на френски специалисти при вида на блондинки мъжете загубват разсъдъка си. Според експерти от университета в Куинсленд, Австралия, блондинките печелят седем процента повече пари от колежки с друг цвят на косата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама