Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/8648761 www.bgdnes.bg

Яхнаджиев вае коронавируса върху ММА-шампионка

Проф. Герджиков също ще се хвърли в бодиарта

Надя Панкова

Коронавирусът ще изгрее върху едно от най-изваяните тела на България. Художникът и майстор на бодиарта Иван Яхнаджиев ще изрисува символа на най-известната болест на света върху гърба на красивата ММА-шампионка Изабел Христова. На изложбата "АнтивирусНо" в сряда в столицата, творецът ще грабне четката и за поредния бодиарт на живо пред стотици зрители, разкри самият той пред "България Днес".


"Ще нарисувам коронавируса на гърба на Изабел, ще се запозная подробно с визията на символа на болестта", казва творецът. Така Яхнаджиев ще е първият художник в света, нарисувал коронавирус върху човешко тяло.

Реклама


Освен да вае цветове върху 22-годишната спортистка, Яхнаджиев ще представи и 16 свои картини, рисувани по време на изолацията. Гост на изложбата със специална лична колекция от творби на майстора ще е и журналистът и пътешественик Магдалена Гигова. Както и самата Изабел, която в специално трико ще се остави на четката не само на Яхнаджиев, издаде творецът.


"Проф. Огнян Герджиков, който ще дойде, се надявам също да се включи в бодиарта на Изабел. С него не за пръв път ще правим заедно такова изкуство, а той е доста добър с четката. Но винаги сам избира върху коя част на тялото да рисува. Това даже мисля, че го вдъхновява за книгите, които пише", разкри за вестника Яхнаджиев.


Изабел Христова подобно на коронавируса, който ще грейне на тялото й, е невиждано досега явление в бодиарта. Причината - тя не е манекенка или професионален модел, а шампионка и медалистка от световни и европейски първенства по самбо и джудо.

Снимки: Личен архив и "Drago photography"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама