Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8654124 www.bgdnes.bg

Трима БГ полицаи ранени в САЩ

Трима български полицаи са ранени при размириците между протестиращи и власти в САЩ. Това обяви от Чикаго журналистът Елена Цанева.
"В САЩ има повече от 30 български полицаи, които работят в различни щати. Имам информация за трима леко ранени при безредиците в последните дни. Нараняванията не са сериозни, хората се възстановяват", оповести Цанева. Не е ясно дали пострадалите български служители на реда са от един щат, или са на различни места. На този етап българите зад океана са сравнително спокойни, а мнозина дори са участвали в първоначалните мирни протести срещу смъртта на Джордж Флойд, който загина, след като бял полицай го затисна с крака си и го задуши при арест.
Журналистът от Лос Анджелис, Калифорния, Пепа Петрова е един от участниците в мирните протести, но впоследствие се разграничава от бунтовете, след като вижда вандалщината. "Протестиращите поругаха паметта на Джордж Флойд, съдейки по това, което оставиха след себе си. Тези „борбени млади хора“ (пасмина) са имали цел на протеста - да ограбят всички луксозни бутици и всички магазини за алкохол. Защо в знак на протест не разбиха един магазин за мебели да речем?", възмутена е Петрова. Тя от години живее в Ел Ей и признава, че след бунтовете масово и българи, и американци са излезли да почистят след вандалите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама