Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8657458 www.bgdnes.bg

110 млн. евро дава "Реал" (Мадрид) за Санчо

20-годишният голмайстор на "Борусия" (Дортмунд) Джейдън Санчо е най-желаното ново попълнение от треньора на "Реал" (Мадрид) Зинедин Зидан. Световният шампион с отбора на Франция е готов да плати за дясното крило 110 милиона евро, пише в. "Ас".

Досега в битката за родения в Лондон футболист бяха английските грандове "Манчестър Юнайтед", "Ливърпул" и "Челси", които все още не са казали последната си оферта.

Реклама

По време на карантината в изданията на Острова се твърдеше, че самият Санчо предпочита да заиграе с екипа на "червените дяволи", макар да е юноша на местния конкурент "Сити". Мениджърът на "Юнайтед" Оле Гунар Соскяер е искал младока още през зимната пауза, за да го пусне в партньорство в предни позиции редом до Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал, но тогава от "Борусия" не искали да го пуснат. През януари клубът от Манчестър дори е обявил цена от 125 милиона евро, но получил отказ.

Сега Зизу е обсъдил трансфера с шефовете на "белия балет" и са се спрели дори на конкретна цена. Зидан е казал категорично, че именно младия талант му е нужен, независимо от финансовите претенции на дортмундци. В последния си мач, Санчо блесна с хеттрик срещу "Падерборн" в Бундеслигата, при отсъствието на другото дете-чудо Ерлих Холанд, който има контузия в коляното.

Ако не беше сривът заради кризата с коронавируса, това лято цената на крилото можеше да се качи и над споменатите 125 милиона евро, но в този момент няма кой да извади подобна сума, коментира още "Ас". А именно конкретната оферта на "Реал" с незабавно плащане може да натежи при трансфера на Санчо.

Зидан е предложил и един компромисен вариант. Договорът се подписва още през следващия трансферен прозорец срещу 110 млн. евро, футболистът остава още година в "Борусия", при това без наем, което се явява бонус за разликата с по-високата цена. А повече пари до следващото лято е малко вероятно някой да може да даде. Така немците хем прибират парите, хем играчът им остава и през следващия сезон при тях срещу сегашната му заплата. Това е важно подсигуряване за "Борусия", където са изплашени за младата си звезда Холанд, който има контузия в коляното и трябва да бъде лекуван особено внимателно, за да не стане тя и бъдещ проблем.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама