Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8659221 www.bgdnes.bg

Вижте отговорите от вторите матури

Общо 35 164 зрелостници се явиха на втория задължителен държавен зрелостен изпит по предмет по избор от 13 учебни предмета, като са анулирани само две изпитни работи, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Изпитът започна в 9.00 часа и се състоя в 4453 зали в 722 училища в цялата страна. Тази година най-много ученици - 11 711, избраха да се явят на изпит по английски език. По биология и здравно образование положиха изпит 8926 зрелостници.

Реклама

Изпит по география и икономика избраха 4431 ученици, а философският цикъл бе предпочетен от 4326 зрелостници. На изпит по математика се явиха 2496, а по история и цивилизация - 911. Матура по химия и опазване на околната среда държаха 184 зрелостници, а по физика и астрономия - 194.

След английския, най-много желаещи да се явят на матура по език са учениците, избрали немския език - 912. След него се нареждат тези с френски - 372, с руски - 317, с испански - 315 ученици. Най-малко зрелостници - 69, са избрали изпит по италиански език.

МОН осигури над 22 000 квестори за нормалното протичане на изпитите.

Утре са последните изпити по желание. От 8.00 часа ще се състои матурата по биология и здравно образование, и по философия, а от 14.00 часа - по английски език, и по история и цивилизация.
Резултатите от държавните зрелостни изпити ще бъдат обявени до 15 юни.

В сайта на МОН, в раздела "Общо образование", са публикувани тестовете от 13 учебни предмета от днешната втора матура, както и верните отговори към тях:

Вижте ги на следните линкове:

Реклама

Математика 

Физика и астрономия

Химия

Биология

Философски цикъл

Английски език

Немски език

Френски език

Испански език

Италиански език

Руски език

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Реклама
Реклама
Реклама