Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8662615 www.bgdnes.bg

Красимир Балъков: ЦСКА 1948 няма да се бори с грандовете

Не е реалистично да говорим за класиране в Европа, обяви новият треньор

Легендата на българския футбол Красимир Балъков бе официално представен като новия старши треньор на новака в Първа лига ЦСКА 1948. Бившият национален селекционер поема клуба с договор за три години.

„Искам да благодаря на ръководството, че се обърна към мен. В два дни имахме доста разговори, доста неща обсъдихме. Това е един нов, млад, перспективен отбор, който иска да се интегрира по най-добрия начин в „А” група. Това е един проект, който ме заинтересова изключително много. Знаете, че има изключително много спекулации в сферата на името ЦСКА. Не искам и не смятам, че трябва да отговарям на тази тема”, започна Краси относно дискусията с двата „червени” тима в елита.
„Единствено ме интересува този отбор да се развива. Целта пред нас е с всеки мач да играем по-добър по качествен футбол и да търсим с времето и съответните реални цели. Не казваме, че сме в „А” група, само за да останем, но не казваме, че ще се борим с грандовете. Запознат съм с целия кадър. Жалко, че започнахме малко късно преговорите, когато почти цялата селекция е направена. Моята задача е до зимата да анализираме всичко в клуба и в много перспективни разговори ще обсъждаме как този клуб ще се развива занапред. Дали този кадър ще остане, дали ще трябва да се търсят нови състезатели”, допълни Бала.
„В отбора има място за привличане на още един футболист, максимум две места. Този футболист е българин. Знаете как стават тези неща в България. Вътрешният футболен бизнес не е като в другите държави. Опитваме се да преговаряме професионално с ръководството на този клуб. Става дума за халф, но име няма да кажа. Всички ще сме много доволни, ако Камбуров подпише. Качествата му са ясни. Той е един от най-големите голаджии в България. Ще бъда най-доволен, ако успее по най-бързия начин да си направи този рекорд, защото заслужава”, сподели още бившият футболен магьосник.
„Ако клубът беше в „А” група 10 години, може би нямаше да бъде много голям проблем липсата на мачове. Тепърва влизаме в елита, имаме футболисти с богат опит, но има и такива, които нямат. Ще работим, за да бъдем максимално подготвени, но в мачовете ще научаваме какво трябва да променяме. Таванът е участие в УЕФА и Шампионска лига. В момента това изобщо не е реалистично. Както казват хората, апетитът идва с яденето. Много от момчетата не ги познавам добре. Целта е да се опитваме да играем модерен и съвременен футбол. Ако можем по-бърз и атрактивен, който да привлича хора по стадионите. Няма да стане от днес за утре”, предупреди Балъков. Той ще остави в щаба си треньорите, които бяха в клуба и до момента.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама