Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8664185 www.bgdnes.bg

ЛиЛана остава под домашен арест

Специализираният наказателен съд промени мярката на Лиляна Деянова - ЛиЛана от задържане под стража в домашен арест. Определението подлежи на обжалване и протест пред горната инстанция. Според съда няма данни, че Деянова може да се укрие или да извърши престъпления, предава БТА.

Деянова и Мартин Димитров са обвинени за участие в престъпна група за незаконно усвояване на евросредства и обвинение за заплаха на длъжностни лица.

Реклама

"Бяхме определени за общественоопасни личности, беше ни създаден профил на опасни престъпници, което смятам, че противоречи на публично достъпните факти за мен и моят съдружник", каза Деянова пред съда. По думите й няма обосновано предположение, че тя е извършила престъпленията, за които е обвинена.

Адвокат Николай Хаджигенов поиска от съда Лиляна Деянова да бъде освободена без да й бъде взимана мярка за неотклонение. По думите му от 30 април, когато е била разглеждана първата мярка, до днешна дата по делото не са постъпили никакви нови данни. Не са приложени и СРС-тата, използвани срещу обвиняемите, въпреки че 60 дни са били подслушвани, посочи още адвокатът. Той допълни, че по делото няма доказателства и никъде не се посочва къде и как станала участник в престъпна група, както и как точно са били усвоявани незаконно евросредства.

Хаджигенов посочи още, че обвинените за заплаха срещу длъжностни лица е несъставомерно, като един от доводите му беше, че според разследването Деянова е заплашила двамата служители със Софийска градска прокуратура и ДАНС. Той добави, че въпреки информацията изнесена пред медиите от прокуратурата, че случаят е свързан с Васил Божков по делото няма данни, че Деянова и Божков са свързани. "Деянова трябва да бъде държана като заложник, затова се иска да бъде задържана под стража", добави адвокатът.

Прокурорът по делото Даниел Шостак заяви, че Деянова трябва да остане в ареста, като в делото имало достатъчно данни, които да обосновават нуждата от това, както и че не са настъпили обстоятелства, заради които мярката да се променя.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама