Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8667677 www.bgdnes.bg

"Реал" натиска да вземе Лаутаро

От "Реал" (Мадрид) започват сериозна офанзива за привличането на нападателят на "Интер" Лаутаро Мартинес. Срокът за приключването й е 11 юли, съобщава "Мундо Депортиво".
Личното желание на аржентинския футболист, което той самият е заявявал, е да заиграе в "Барселона", ако ще сменя отбора си, припомня "Скай Италия". Каталунците не крият, че искат да вземат Лаутаро в редиците си, но за целта те трябва да платят откупната му клауза, която е в размер на 111 млн. евро. От "Интер" дори са готови да направят компромис и да пуснат звездата си срещу 90 млн. плюс някой играч на "Барса", но и този вариант не устройва испанския шампион. Испанските медии твърдят, че финансовото положение на "Камп Ноу" е доста тежко и "Барселона" не може да си позволи да извади подобна сума в настоящия момент. Още повече, че не може и да продаде свои играчи за реалните им цени през следващия трансферен период. Затова от "Барса" вече се били свързали с ръководството на лондонския "Арсенал" с желание да вземат Пиер-Емериг Обамеянг, разплита ситуацията "Дейли Мейл". Габонецът има предложение за нов договор от "Арсенал", но на този етап не иска да го приеме.
Но защо за Лаутаро и "Интер" е важна датата 11 юли, разкрива "Мундо". Именно до тогава важи откупната клауза за играча в сегашния й размер. От следващия ден "Интер" ще трябва да го продаде на който даде най-много, но предвид последствията от карантината и състоянието на футболния пазар, то цената на нападателя ще падне с поне 25-30 милиона евро, твърдят запознати пред испаското издание.
Анализатор на тиражния вестник допуска възможността "Реал" да играе подмолна игра и готовността да плати на момента 111 милиона евро за Лаутаро да е маньовър. Всъщност първия избор на треньора Зинедин Зидан и новия футболен директор Ману Фернандес е чудото на "Борусия" (Дортмунд) Ерлинг Холанд. Целите са да се прикрие интереса към 19-годишния норвежец, за да не му се надува цената и да се упражни натиск върху "Барселона" да харчи пари, с които не разполага. А че Лаутаро напуска Милано е ясно, тъй като от "Интер" вече проучват възможността за привличането на Лаказет, Кавани или Тимо Вернер.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама