Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8668570 www.bgdnes.bg

Петев побеля

Нервите от събличането на „Герена“ и стресът от националния отбор състарили футболния треньор

Бившият национален селекционер по футбол Ивайло Петев побеля.
Само допреди 4-5 години той водеше тима на България с черна коса и нито един бял косъм. Сега е променен до неузнаваемост.
Още ненавършил 45 години, роденият в град Ловеч специалист вече е с посребрени коси. За първи път от доста време българинът се появи пред фотообективите. Това стана на мач на неговия отбор „Ягелония“, който поднови отново участието си в първенството на Полша след пандемията от коронавирус.
Петев даваше наставления на своите играчи от тъч линията. Треньорът, извел „Лудогорец“ до първата им титла в родния шампионат, е поостарял. Той се появи на стадиона, носейки неизменно маска, каквито са изискванията в полската държава. Защитният артикул е специално изработен за Ивайло и на него са гравирани инициалите му I.P.
Неговият тим записа победа с 1:0 като гост на „Краковия“. Интересното е, че българският специалист спази всички разпоредби и поздравяваше своите играчи, както и противниковия отбор не с пляскане на ръце, а с лакът или свит юмрук. След двубоя Петев даде изявление пред местната телевизия от разстояние, като за целта бе използван микрофон с много дълга дръжка. Запознати твърдят, че Ивайло Петев е потрошил много нерви и е имал много безсънни нощи още след станалото прословуто събличане на „Герена“. Това се случи през 2013 година, когато фенове на „сините“ нахлуха на пресконференцията при представянето на треньора. Те свалиха фланелката му и го оставиха гол, недоволни от миналото му, свързано с отбора на „Литекс“ и негови изцепки на стадион „Георги Аспарухов“.


Впоследствие след този срам кариерата на Петев също не се развиваше по най-добрия възможен начин. Беше за кратко в Кипър. Тръгна си със скандал и от националния отбор, без да спази договора си, за да поеме хърватския „Динамо“ (Загреб). Тогава самият той призна, че при националите е изживявал голям стрес и от това е страдала и съпругата му Юлия. „Честно казано, съпругата ми не бе много щастлива от факта, че поех България. Причината е големият стрес“, коментира тогава Петев. Един сезон като наставник той изкара и в Саудитска Арабия, преди да се озове в Полша.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама