Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8755747 www.bgdnes.bg

Желязков с нов PCR тест тази седмица

Селекционерът на волейболния национален отбор Николай Желязков отново ще се подложи на PCR тест за коронавирус през тази седмица, призна самият той. Преди няколко дни легендарният блокировач даде положителна проба и се постави под карантина.
"Няма ми нищо - сподели пред "България Днес" Николай Желязков. - Вторият PCR тест беше отрицателен. Ще направя и трети от превантивна гледна точка, за да може всички играчи и щабът на представителния тим да са спокойни. След това ще се присъединя към отбора."
Желязков ще ръководи националите в тандем с досегашния селекционер Силвано Пранди. Очаква се италианецът да се включи към лагера в неделя.
"Приемам спокойно съвместната работа. За мен няма нищо ново, което да не съм правил - добави Ники Желязков. - Ще трябва да уточним детайлите със Силвано, когато пристигне, защото по телефона няма как да стане. Опознавателният процес е взаимен. Трябва да се сработим и да видим как ще процедираме в тренировъчния процес и мачовете. Да уеднаквим тактиката и начина на игра."
Според Желязков пандемията е изиграла положителна роля за подготовката на отбора.
"За нас е шанс в продължение на два месеца да поработим с момчетата, без да се притесняваме, че трябва да се гонят победи", аргументира се Ники Желязков.
Треньорският тандем беше в основата на последния голям успех на волейболните национали. България достигна до полуфинал на олимпийските игри в Лондон през 2012-а под ръководството на Найден Найденов и Камило Плачи.
"Не вярвам в подобни карми - допълни Николай Желязков. - Успехи се постигат с много труд и усилия."



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама