Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8764285 www.bgdnes.bg

Само 10 г. затвор струва животът на една жена

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче!

Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес".

Реклама

Красимир извършва кървавото престъпление през януари 2010 г. в пловдивския комплекс "Джия бийч", където работи 28-годишната му половинка. Двамата са в обтегнати отношения, а 34-годишният мъж полудява от ревност, когато разбира, че Ани има нов приятел, който ще отглежда общата им дъщеря Габи. Подивелият Красимир намушква 42 пъти с ножа любимата си и тръгва да си ходи. Колежка на Ани се провиква, че тя още диша, а килърът се връща, за да я довърши. "Сега вече ще умреш!", обръща се за последно към половинката си. Според патоанатомите жертвата се е задавила със собствената си кръв и е починала в адски мъки. Два дни по-късно е трябвало да се гледа дело за защита от домашно насилие по сигнал от младата жена. "Убих Ани, защото я обичах", признава душманинът й пред криминалистите.

"Извърших нещо ужасно и непростимо. Затворът ме научи на смирение и на това, какъв трябва да бъда. Моля ви с цялата си душа да ми дадете шанс да докажа на обществото, че съм се променил към по-добро. Имам възрастна майка, няма кой да се грижи за нея. Разкайвам се искрено за стореното", казва Самарджийски пред съда.

Той лежи на топло 10 години и 4 месеца, още 3 години си спестява с работа. Магистратите решават да го пуснат 6 години и 5 месеца предсрочно. За целта му помага и работата като барман и сервитьор, какъвто е бил Красимир и преди да влезе в панделата. Зад решетките той изпълнява различни длъжности, включва се в провежданите спортни и културни мероприятия, помага доброволно за подреждането на библиотеката в затворническото общежитие в "Кремиковци". Последно се труди като барман в Служебен бар 2.

Каторжниците и затворническата администрация явно са изключително доволни от приготвяните от килъра напитки и коктейли. За Красимир се застъпва лично и шефът на Централния софийски затвор Десислав Трайков, който подкрепя молбата за свобода на осъдения. Заседанието се провежда чрез видеоконферентна връзка заради коронавируса.

От изявленията на затворническата управа става ясно, че на Самарджийски е предложено да остане барман като гражданско лице на трудов договор, ако бъде пуснат. Отчита се това, че при извършваните ревизии не са отчитани материални вреди и злоупотреби. От съдебното решение не се разбира дали килърът е склонил да приеме предложението и да ходи да разлива напитки на съкилийниците си, с които е прекарал последните 10 години. Според началника на затвора с работата във Фонд "Затворническо дело" ще бъде направена успешна и благоприятна стъпка за бъдещата ресоциализация на Красимир.

За скандално бързото освобождаване на убиеца помага и чистото му затворническо досие, в което липсват налагани наказания. Първоначално той обитава килия в пловдивския зандан, след което е преместен в софийската пандела заради адресната си регистрация в кв. "Хр. Смирненски" и заради специфичната си трудова дейност. "Самарджийски е изпълнявал с лекота наложените законови изисквания и отзивите за поведението му са повече от добри. Прогресивната система е постигната в своята цялост. Последователно режимът му е сменен от "строг" на "общ", а впоследствие от "общ" на "лек", отбелязва шефът на затвора. Красимир дори е награждаван многократно, включително с домашен отпуск. При него е намалял и рискът от рецидив от 36 на 15 точки. "Самарджийски демонстрира трайни нагласи за законосъобразно поведение, усвоил е уменията си за контрол, подобрил е способността си за вземане на самостоятелни решения и адекватното разрешаване на всички проблеми и е приел отговорността за извършеното правонарушение", изтъкват и магистратите.

Връзка с близките

Единственият проблем пред касапина от "Джия бийч" е да активизира връзките си с близките и семейството, посочват от затворническата администрация. Според получената информация Красимир все пак има подкрепата на роднините си. По време на процеса той не успява да погледне в очите родителите на Ани, които плачат за дъщеря си в съдебната зала. "От цялата си душа обичах жена си, а детето го обожавам. Никой няма право да отнема човешки живот, нито дори да убие куче, а аз лиших детето си едновременно и от майка, и от баща", лее крокодилски сълзи и душманинът на младата жена. Освен за убийството той има и присъда от 1 г. за хулиганство по дело на Софийския районен съд.

Реклама
Реклама
Реклама