Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8765306 www.bgdnes.bg

Роксана с таен син абитуриент

Не раждайте, когато сте деца, зове откритието на Ивана 

34-годишната фолкпевица показа 18-годишен син 

Таен 18-годишен син има фолкпевицата Роксана!
34-годишната фолкпевица най-накрая реши да покаже големия си син, който преди дни имаше абитуриентски бал. Роксана забременява на 15 години и няколко месеца по-късно ражда Даниел. Около бременността успява да се омъжи и да се разведе, като с бащата отдавна не са заедно. Любопитното е, че има и 3-годишно дете от последната половинка в живота си.
Абитуриентският бал е много зрелищен, като има оркестър, песни на живо и дори се извива хоро на улицата. Роксана се включва под пълна пара в купона - пее, танцува и не спира да прегръща и целува порасналото си момче. В началото на тържеството е с небрежно облекло от къси гащи и тениска, но след това слага шарена рокля за празника на Даниел. Въпреки препоръките на Министерството на образованието баловете да се проведат след утихването на Ковид-19, тържеството събира на едно място много купонджии, а социалната дистанция остава само една добра идея.
"На добър час на моето пораснало момче. Любов на мама, бъди ми жив и здрав и много щастлив. Сбъдвай мечтите си и живей достойно. Аз, докато дишам и ме има, ще съм до теб и брат ти безрезервно", заявява прочувствено фолкпевицата, след като показа снимка с порасналото си момче.
Изпълнителката, която беше забелязана от фолклегендата Ивана, която я наложи в музикалните среди, призовава ромките да не раждат, докато още са деца - практика, която е много често срещана в етноса.
"Живейте си живота, завършете си училището, имайте си гаджета, но не правете деца толкова рано. На 15 години не е добре да правиш секс, рано ти е още да водиш този живот. На 15 години може да се влюбиш, имай си гадже, имай си любов, но не си за това още. Трябва да се развиеш първо", отправя апел певицата, тъй като тя е направила същата грешна стъпка и от разстоянието на времето преценява, че е трябвало да изчака. Роксана призова малките момичета да не следват примера й. Тя е категорично против и традиционното купуване на булки, което все още се случва на много места в страната.


"В днешно време нещата се променят и тези момичета искат да учат и да се развиват, което може само да ни радва. Но още има места, на които да се омъжиш малка не е нещо шокиращо. Това са един друг тип цигани, които се купуват и продават. При тях тази традиция, колкото и да е жалко, все още я има. И семействата решават бъдещето на момиче на 7-8 години - "това момиче си е за нас, ще си я вземем за нас, гледайте ни я. Против съм тези неща - майка ми и баща ми са ме създали човек с равни права с всички хора", разсъждава Роксана.


Антоанета, както е истинското име на певицата, е от ромско семейство от Кнежа и никога не е имала амбицията да гради музикална кариера. Звездата й изгрява през 2011 г., когато участва в "Гласът на България" и разплаква публиката с решението си да пее в деня, в който майка й е починала. Артистичният си псевдоним Роксана получава от Слави Трифонов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама