Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8765503 www.bgdnes.bg

Иде лято с много БГ музика

Кой къде ще пее

Георги Христов с поредица от концерти, джаз фестът стартира през август

И това лято почитателите на хубава българска музика ще имат възможността да се насладят на любимите си изпълнители.
С поредица от концерти звездата на родната поп музика Георги Христов стартира лятното си турне. Изпълнителят на вечните хитове "Черно и бяло", "Нямам нужда от много приятели" и много други обикаля страната и пълни залите в провинцията. Христов, който вече мина през Габрово, Плевен, Благоевград, се подготвя за следващите си големи концерти - на 16.07 певецът ще пее в Бургас, на 24.07 в морската столица Варна, а на 13.08 в Пловдив.


Обичаната джаз звезда Хилда Казасян поднови турнето си "Да послушаме кино". С Плевенската филхармония, диригент Борислав Йоцов, и специалното участие на Теодосий Спасов и Васил Петров на сцените в страната ще звучи най-популярната българска филмова музика. Първи в списъка от турнето беше град Габрово. Предстоят концерти в София на 24.07, на 26.08 - Бургас, 27.08 - Пловдив, 14.09 - Казанлък, 18.09 - Плевен. Турнето на Хилда продължава и в началото на есента, ако ситуацията с коронавируса позволява - насрочени са датите - 5.10 - Хасково, 19.10 - Видин, 21.10 - Смолян, 9.11 - Враца и 11.11 - Велико Търново.

Реклама


За радост на джаз феновете и тази година ще се състои Международният джаз фестивал в Банско. Той стартира на 8 август. Международният джаз фест в Банско е най-големият летен музикален форум в България. Огромната популярност, която фестивалът спечели сред специалисти и почитатели по целия свят, го превърна в едно от най-значимите международни културни събития на Балканите. По традиция в програмата присъстват стилове и групи, представящи почти всички направления в жанра. Както всяка година, през всичките седем дена на фестивала участие в него ще вземат както български изпълнители, така и чужди. Програмата ще стартира с Хилда Казасян на - 8 август - събота. Същата вечер гости са Amy and The Rhythm Sisters (Великобритания) с вокал Ейми Бейкър и Dirty Purchase (България). На 9 август гостите ще чуят музиката на Петър Салчев & Октет Пловдив (България ), "Златните години на Джаза" със специален гост Михаил Йосифов и Джук Джойнт Роялс (Австрия). 10 август – понеделник, във фестивала ще се включат Voice & Guitar, Васил Петров & Ангел Заберски джаз трио (България). Фестивалът ще продължи до 14 август, като в предпоследния ден глас на сцената ще извиси джаз звездата на българската музика Камелия Тодорова.
Обичаната варненска звезда Деси Добрева ще напусне любимата морска столица, за да зарадва почитателите си в южната част на Черноморието - в Летния театър в Бургас на 26 юли. Билетите за Деси и "Лудо младо бенд" са вече почти изкупени.


Любимата поп звезда Влади Ампов-Графа също се готви за ударна поредица от концерти. От 14 до 17 юли той ще има четири поредни спектакъла на стадион "Юнак" в столицата, след което се отправя за Велико Търново, Варна и Пловдив.
Поради създалата се безпрецедентна международна ситуация редица български и чужди изпълнители и групи отложиха турнетата си. Между тях е и примата на българската естрада Лили Иванова. Концертът на KISS в "Арена Армеец" също пропадна.
Предстоящите събития в страната ще се проведат при спазване на всички противоепидемични мерки.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама