Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8766797 www.bgdnes.bg

Максим Генчев крие кой ще играе Ботев

 Сбърках, че показах рано Димо и Плачков във филма за Апостола, казва режисьорът

До последния момент ще остане в тайна името на актьора, който ще изиграе ролята на Христо Ботев в новия филм на Максим Генчев. Това сподели пред "България Днес" режисьорът, който вече от няколко месеца работи по лентата.
"Искам да остане в тайна по-дълго време кой ще влезе в образа на Ботев. Сбърках, когато преди премиерата на "Дякон Левски" разкрих първо Димо, после Плачков. Ще издам само, че съм се насочил към млад актьор, познат на публиката, много чист човек. За мен е важно актьорите, които избирам, да не са меркантилни и да знаят какво правят" - казва Генчев, който вече разкри част от участниците във филма, между които са имена като Ники Априлов, Неда Спасова и Ники Илиев.
Генчев все още събира средства, за да довърши филма. Вече има финансова подкрепа от множество общини в страната. Неговият план е лентата да е готова за 6 януари догодина - когато е рождената дата на националния ни герой. За целта режисьорът трябва да успее да събере около 200 хил. лева.
"Трябва в България да се създават повече филми за националния дух, за да пазим ценностите си" - категоричен е създателят на "Дякон Левски".
Дългогодишна идея на Генчев е след филма за Ботев да заснеме и лента за живота на Петър Дънов. За момента Максим не се е отказал от нея и е в бъдещите му планове.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама