Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8774894 www.bgdnes.bg

Антъни Иванов 3 дни в контакт с останалите национали

След положителния тест за коронавирус

Тестват всички от отбора, засега се чувстват добре и нямат симптоми

Най-добрият български плувец Антъни Иванов е вдигнал температура след положителния PCR тест за коронавирус, съобщи неговият треньор Николай Вакареев. Малко след това тя спаднала.
В момента здравословното състояние на таланта е добро. 20-годишният великотърновец се зарази в своя роден град по време на абитуриентския бал на своята приятелка Габриела.
"Бяха заедно с болното момче, за което стана въпрос в новините, без да са имали директен контакт. Оказа се, че още 15 човека също са се заразили - разказа Николай Вакареев. - В момента правят тестове на всички останали, които са били на бала."
След купона Антъни Иванов е бил още 3-4 дни в контакт със своите съотборници от националния отбор по плуване и треньорския щаб, преди да даде положителен тест.
"Направихме изследвания на всички. Антъни също премина втори тест - добави Николай Вакареев. - Ще бъдем известно време в карантина. Симптомите се проявяват между третия и осмия ден. Засега няма никой с влошено състояние."
Заради заразата тренировъчният процес в националния отбор беше спрян. Коронавирусът е жесток удар, защото тимът се готвеше да покриване на олимпийски нормативи по-късно през годината.
"10 момчета и момичета тренираха, но сега ще бъдат две седмици в изолация, а след това ще трябва още толкова време, за да наваксаме пропуснатото - допълни Николай Вакареев. - Объркват се плановете, които бяхме направили за постигане на върхова форма за точно определено състезание. Най-важното е състезателите да са здрави."
Антъни Иванов има олимпийска квота за игрите в Токио догодина на своята коронна дисциплина 200 м. бътерфлай.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама