Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8775283 www.bgdnes.bg

Стефан Командарев: Минали са всякакви граници на безумие и пошлост

Режисьорът Стефан Командарев се възмути от поредната гавра на поредния сайт за фалшиви новини, който произведе фалшиво писмо уж на семейство на починалия лекар от спешна помощ в София д-р Юлиян Стамов. В "писмото" се твърди, че той не е починал от коронавирус, а от рак.

"Мисля, че всякакви граници на безумие и пошлост отдавна са минати. Това вече е перверзия и пълен разпад", пише възмутено Командарев. За смъртта на д-р Стамов първо съобщиха от Националната асоциция на работещите в спешна помощ. Оттам разказа, че медикът се е заразил с коронавирус, след като се е отзовал на спешен случай.

"Вчера си отиде поредният български ЛЕКАР от Covid 19. Заразил се е, докато реанимира пациент с коронавирус. Днес съобщиха за най-големия брой заразени медици на дневна база от началото на пандемията – 21, от които 11 лекари и 8 сестри. Това е рекорд, на фона на двата други рекорда – 182 заразени в Бг и 69 в София. Колко нищожно създание трябва да си, от смъртта на млад човек, загинал докато изпълнява лекарския си дълг, да измислиш показаната долу ФАЛШИВА новина!!! Каква ценностна система, какъв изродски мозък може да роди това! Общество, което позволява това е напълно загубено. Няма и идея за морал, съчувствие, за солидарност, за общност!!! Няма идея за това кое е добро и зло, за смирение поне пред смъртта! Ето как описва Петър Велков починалия лекар: „един изключителен медицински специалист, който само след 20 дни щеше да навърши 50 години. Той е реаниматор, благодарение на него са спасени хиляди животи през годините, заради Covid-19 хиляди животи следващите поне 10 години няма да могат да бъдат спасени от него... Искам да ви разкажа много кратко за какъв човек говорим – изключително грижещ се за здравето си, водещ здравословен начин на живот, физически изключително здрав, активно спортуваш много неща (най-често фитнес)…все пак не е в статистиката за починали без придружаващи заболявания, защото има някакви минимални проблеми със сърцето (като огромна част от хората в България). А сега ще ви разкажа как протича заболяването при него. За 5 дни развива симптомите (типичното време за света и България) от злощастния контакт и геройството му, приемат го в болницата с температура, втрисане и лек задух, два дни след това се налага да го интубират, а две дни след интубацията умира. Толкоз му е трябвало на този вирус да убие един силен организъм, какъвто казват, че е имал неговите колеги…“ Май наистина трябва спасяваме децата си от тази територия!!!", пише Командарев. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама