Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8777990 www.bgdnes.bg

Шефът на НСО за снимките на Борисов: Хора от близкия кръг не проверяваме за фотоапарати

Всяко вето почти се отхвърля винаги. Нашето отношение не беше потърсено по никакъв начин. Не беше потърсено мнението ни за това как ще бъдат структурирани тези служби. Не е здравословен този климат за хората. Това заяви шефът на НСО ген. Красимир Станчев пред Би Ти Ви относно отхвърленото президентско вето върху поправките в Закона за МВР, които позволяват във вътрешното министерство да се създаде структура със сходни функции на НСО

Нямам идея докъде ще стигнат сблъсъците между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2. Проверката за изтеклите снимки на премиера все още тече. По никакъв начин не се съмнявам в това, че нашите служители са извършили някакво нарушение. Има един определен кръг лица, които се чувстват близки на охраняваното лице. За тях допускът до жилището му или работното място е по-облекчен, В този случай ние не ги проверяваме за съдържанието на мобилни устройства или фотоапарати. Явно от този кръг някого е направил тези снимки. Мое мнение е, че кадрите не са направени с помощта на някого от личната охрана, каза той относно изтеклите кадри от спалнята на премиера Бойко Борисов.

Реклама

Мисля, че ви казах за кръга от хора, в които, според мен, той е имал много силно доверие и не са проверявани по надлежния ред както трябва. Всъщност – така, според мен, се е случило, допълни шефът на НСО.

За закриване на службата няма как да се говори. Да, могат да я закрият, но тя ще бъде сложена в някое друго звено, обясни Станчев.

От думите му стана ясно, че ще предложи промени в закона за Службата, които допълнително да гарантират лоялността на гардовете.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама