Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8780559 www.bgdnes.bg

Шефът на БФС Михаил Касабов: Държавата може да спре футбола!

Цели 17 души от "Черно море" заразени с коронавирус

Има вероятност футболният шампионат на България да бъде прекъснат отново и да не завърши! Това стана ясно, след като цели 16 играчи и един треньор от отбора на "Черно море" се оказаха заразени от коронавирус. Днес тимът трябва да играе по програма срещу "Арда". Заразата пламна от отбора на "Царско село".
"Спортно-техническата комисия трябва да се произнесе за това дали ще има мач. Крайното решение за първенството ще го вземе държавата. Засега няма да има никакви промени, играе се съгласно решенията на Изпълкома. Ще има мачове", обясни пред "България Днес" шефът на Българския футболен съюз Михаил Касабов.
"Който е болен, ще се изолира. Останалите играят, ако трябва, само юноши. Засега положението е такова. Все пак живеем в България и министърът на здравеопазването има крайната дума. Няма нищо по-важно от здравето. Ако преценят, може да махнат публиката, може да спрат и първенство. Това вече те казват, а не ние. Дано да се доиграе шампионатът, да сме живи и здрави", пожела Касабов.
Очаква се бройката на заразените в "Черно море" и в "Царско село" да набъбне, след като излязат всички допълнителни тестове. Здравният министър Кирил Ананиев призна, че стадионите в България почти сигурно ще бъдат затворени за фенове и мачовете ще се играят без публика.
"По всяка вероятност заразата е дошла отвън, а не от самия мач. Ако има влошаване на показателя, в следващите дни ще предприемем мерки", отсече Ананиев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама