Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8780684 www.bgdnes.bg

Али Соу остава на "Армията"

Стамен Белчев разчита твърдо на нападателя

Али Соу остава на "Армията" и през следващия сезон. Нападателят не е загубил доверието на новия треньор на ЦСКА-София Стамен Белчев, въпреки че пропусна решаваща дузпа на финала за Купата на България срещу "Локомотив" (Пд).
Гамбиецът играе силно под ръководството на Белчев и специалистът е сигурен, че ще успее да извади най-доброто от него при втория си престой начело на "червените". Но промени в състава ще има. Почти сигурно от тима си тръгва Пинто, чийто договор изтича. Ще се търси нов отбор на Чорбаджийски, който трудно си пробива път дори до групата за мачовете. Шансовете на Юрич да остане в клуба също не са големи.
Белчев ще гради състава си около мощния физически Али Соу, който се отплати за доверието с гол във вратата на шампиона "Лудогорец". Двубоят завърши 1:1, но феновете видяха положителна промяна в играта на ЦСКА-София.
"Доволен съм от себераздаването на момчетата - коментира Белчев. - През по-голяма част от мача бяхме равностойни. Имахме положения, които не реализирахме, и затова трябва да съжаляваме. В средата на втората част пролича, че има умора. На мен ми се иска да изглеждаме много по-добре, особено във владението на топката. Имаме кадрови проблеми, но трябва да се справяме с това, с което разполагаме. Белтраме имаше травма и не искахме да рискуваме. Има психическа затормозеност, което е нормално след загубения финал за купата, но този мач трябва да бъде забравен. С всекидневна работа крачка по крачка ще се получат нещата. По-различно е от първия ми престой на "Армията", но той беше преди немалко време. Целта ни до края е да спечелим и двата мача и да стигнем Европа."
Голмайсторът Али Соу също бе доволен от показаното на терена срещу "Лудогорец".
"Труден мач, но ние бяхме подготвени - коментира Соу след срещата. - Нямахме късмет, защото можехме и да спечелим. Физически беше тежко. Усещаше се умората, след като играхме 120 минути финал за купата. Направихме добър двубой. Искам да благодаря на феновете на отбора. Всеки тях има собствено мнение за мен, но аз мога само да им благодаря."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама