Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8785203 www.bgdnes.bg

Пет години затвор за скандална брокерка

Нова ефективна присъда от пет години затвор получи скандалната 68-годишна брокерка Анелия Танчева от Свищов. Наказанието й бе наложено от Районния съд във Велико Търново.

Анелия Танчева в момента е в Сливенския затвор, където изтърпява друга присъда от три години за измами със земи за над 300 000 лева.
Преди месец й е повдигнато поредно обвинение за измами за 58 000 лева с ниви отново в Свищовско, но с доста голяма давност, съобщава сайтът "Борба".
Анелия Танчева има четири условни присъди от 2000 г. до 2007 г. Независимо от това Районният съд в Свищов й налага пета условна присъда за измама за над 300 000 лева на местни хора и фирма. После делото се гледа от магистратите във Велико Търново, като втора инстанция те налагат на Анелия Танчева ефективно наказание от три години затвор.
За последно брокерката е арестувана през октомври 2018 г. за поредната й имотна клопка в Ресен. Тогава Танчева завлякла Емилия Трифонова от селото с 6450 лв. за фалшива продажба на 117 дка наследствени ниви. Танчева пада в лапите на ченгетата след разследване на далаверите й, публикувани в местен сайт. За по-малко от две години брокерата е осъдена и получава ефективна присъда от пет години затвор от първата съдебна инстанция - Районен съд - Велико Търново. Според решението на магистратите подведената под наказателна отговорност 68-годишна тарикатка трябва да плати целия предявен от измамената Емилия Трифонова граждански иск от 6450 лева.
Жителката на с. Ресен Трифонова е една от последните преметнати от брокеракта. През 2013 г. е била направена делба на наследствен имот от 25 дка земеделска земя в русенското с. Бъзовец. Нивите са собственост на прадядо по бащина линия, а наследниците са 13 човека. Делбата била в град Бяла по искане на един от наследниците. Вероятно той се е свързал с Анелия Танчева, защото през май 2015 г. тя потърсила вкъщи Емилия с оферта да изкупи всичките дялове. Семейството й платило съответните такси, които били поискани. Сделката се осъществила през декември 2017 г. Земите закупил един от наследниците. През януари 2018 г. Танчева потърсила по телефона Емилия и обяснила, че прадядо им е имал още 117 дка ниви и наследници искат да се поделят и съответно брокерката ще уреди въпроса с продажбата им. За разходи и документи на Танчева били дадени 6450 лв., съобщава сайтът "Борба".
След като нищо от обещаното не се случило, Трифонова се обръща за помощ към властите и подава жалба през лятото на 2018 г. Така и не става ясно дали въпросните дядови 117 дка въобще съществуват, но брокерката дори не е имала намерение да върне парите и документите на семейството от Ресен.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама