Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8787767 www.bgdnes.bg

Майка търси дрешки за нахапаната Симона

След случая в село Мурсалево

Димитрина се притеснява за сигурността си

Майката на нахапаната 14-месечна Симона потърси помощ, за да облече бебето, за насилие над което бе проверяван вторият й баща, както и кака й.
Във фейсбук група за взаимопомощ между родители 33-годишната Димитрина написа: "Здравейте мами. Моля за помощ. Някои от вас може би за прочели, други не. Детето ми беше зверски нахапано от пастрока си. Наложи се да събера една чанта багаж и да се изнеса точно за 5 минути. Моля, за дрехи за голямата ми дъщеря, която е на 5 г., и за малката, която е 1 г. и 2 м."
Публикацията предизвика редица реакции, като майки обещаха да помогнат с дрешки от вече поотраснали хлапета. Те искаха адрес, на който да пратят това, което имат, но единствено стана ясно, че Димитрина е при своята майка в София. Коментарите на познати на жената бяха, че явно тя се страхува да не бъде открита от пастрока на децата и търси начин хем да помоли за помощ, но в същото време да не бъде намерен адресът й. По-късно вчера дори публикацията изчезна, вероятно изтрита. "България Днес" пробва да се свърже с Димитрина, но тя не се отзова.


Случаят със Симона потресе обществото преди двайсетина дни. Тогава майката съобщи, че 14-месечното бебе е било малтретирано от втория й мъж, с когото живеела на семейни начала в кочериновското село Мурсалево.
"Това, което се случи с детето ми, е от ревност, защото тя прилича на баща си. Като я гушкам и целувам, сегашният ми приятел си представял, че прегръщам баща й", казва Димитрина Стоймирова, цитирана от "Инфомрежа". Тя пусна снимки от травми върху телцето на Симона, които бяха прикрепени и към публикацията - зов за по помощ.
Самият инцидент става на 19 юни. Майката твърди, че след като оставила Симона с втория й мъж, момиченцето имала следи от ухапвания, а по-късно той дори направил опит да я удави.
"Влязохме да се изкъпем в банята и Симона беше в коритото. Аз имах сапун на очите и само чух писъци. После видях, че той й притиска личицето във водата, за да я удави и се развиках", разказа разстроената жена.

Реклама


На следващия ден, когато пастрокът излиза от къщата, майката събира набързо най-необходимото. Взима двете си дъщери и заминава за София. В болница е извършен преглед, като заключението е, че върху Симона е възможно да е имало насилие, а по телцето на бебето има кръвонасядания, които вероятно са получени от удари и ухапвания.
След подадения сигнал 35-годишният пастрок бе арестуван за до 24 часа, след което освободен.
"При условията на неотложност е бил разпитан свидетел на случилото се. На 19.06.2020 г., в с. Мурсалево, община Кочериново, на едногодишно дете било причинено увреждане, нанесено по особено мъчителен начин. Изясняват се обстоятелства на инцидента. Понастоящем няма привлечен в качеството на обвиняем", бе посочено в официалното съобщение от страна на Районната прокуратура в Дупница. Разпитаният свидетел бе именно майката Димитрина, която се покри при близки в столичен квартал. Още тогава тя каза, че се притеснява от мъжа, с когото доскоро живее на семейни начала.

Разследването е за телесна повреда

След като случаят стана публично известен, от Районната прокуратура в Дупница обявиха, че се води разследване за извършено престъпление по чл. 131, ал. 1, вр. чл. 129, ал. 1 от Наказателния кодекс, тоест за причиняване на средна телесна повреда.
До редакционното приключване на броя на писменото запитване от "България Днес" дали има човек, привлечен като обвиняем, от Районната прокуратура в Дупница не бе върнат отговор.
Снимки:

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама