Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8795683 www.bgdnes.bg

Теди Джорджо: Отлагаме детския турнир в Дряново

 

„Здравето на децата е по-важно от всичко и затова заедно с ръководството на Община Дряново, БФС, ЗС на БФС Велико Търново, ФК "Локомотив" (Дряново) и нашите партньори - генералният спонсор вафли "Боровец" и C.R.E.A.M. - България решихме да отложим традиционния турнир за Купата на вафли „Боровец“. Това съобщи в Пресклуб „България“ председателят на Общинския съвет в Дряново Тодор Георгиев, популярен с псевдонима си DJ Теди Джорджо. Четвъртото издание на надпреварата трябваше да се състои както винаги през април, по време на ученическата ваканция преди Великден, но бе отложено заради пандемията от COVID-19 и извънредното положение в страната. Организаторите бяха планирали събитието за 23-26 юли, но влошената обстановка и удължаването на противоепидемичните мерки до 31 юли наложиха отново промяна за по-късна дата.

“Тя не може да бъде предвидена точно в календара сега, но ако е след 15 септември, трябва да се изберем дни, когато децата не са на училище и когато времето е подходящо за игра на открито”, подчерта патронът на турнира, родения в Дряново - Пламен Николов – една от емблемите на родния футбол, част от националния отбор на Световното първенство в САЩ през 1994 г. „Когато условията позволяват, можем за не повече от 2 седмици да подновим провеждането на турнира“, увери председателят на Управителния съвет на ФК Локомотив Дряново Пламен Обрешков. Той съобщи, че до вчера 21 отбора от различни райони са заявили участие в турнира. Опитът показва, че обикновено желаещите малки футболисти да се включат и да покажат уменията си на терена са 28 отбора, има и пример с 36 отбора. Те са разпределени в 3 възрастови групи – футбол - 5, футбол - 7 и футбол - 11.

Тодор Георгиев благодари специално както на генералния спонсор на проявата вафли „Боровец“, така и за помощта на C.R.E.A.M. България, за пълното съдействие на Аматьорската футболна лига в лицето на нейния президент Румен Вълков и на кмета на община Дряново Трифон Панчев. Турнирът е некомерсиален и се превръща в истински празник за децата и техните родители, изтъкна Георгиев. Дряново има спортна слава и извън футбола – в края на август градът ще събере пилотите, техните екипажи и феновете на високите скорости за 4-тото издание рали спринт „Дряново“. Феновете на волейбола ще се радват на мачове от 1/16-финалите на Скаут лигата на децата до 16-години в края на месец октомври тази година, като през декември е и 5-тото издание на традиционният коледен детски футболен турнир в Дряново.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама