Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8796628 www.bgdnes.bg

Роналдо на пътя на "Реал"

Една от най-големите легенди на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо може да се изправи за първи път срещу бившия си тим. Това отреди жребият за 1/4-финалите на Шампионската лига.

За да се срещнат "Белият балет" и "Ювентус" в Лисабон, те трябва да постигнат обрати. Момчетата на Зинедин Зидан загубиха с 1:2 от "Манчестър Сити" у дома в първата среща. Предстои да се изиграе реваншът в Англия на 7 август. Двубоят ще е без публика.

Реклама

Малко по-лесна на пръв поглед изглежда задачата на "Ювентус". Роналдо и компания посрещат френския "Лион" след 0:1 във Франция.

Още едно дерби е възможно на 1/4-финалите. Един срещу друг може да се изправят "Барселона" и "Байерн". Немският шампион изглежда сигурен за тази фаза след победа с 3:0 над "Челси" у дома. Каталунците направиха 1:1 с "Наполи" в Италия в първия мач. Сега им предстои да посрещнат момчетата на Дженаро Гатузо на "Ноу Камп".

Две са ясните двойки за 1/4-финалите в Шампионската лига. "Лайпциг" излиза срещу "Атлетико" (Мадрид), който детронира миналогодишния победител в надпреварата "Ливърпул". ПСЖ ще играе с "Аталанта".

Шампионската лига бе прекратена заради пандемията от коронавирус, което наложи всички оставащи мачове да се проведат през август. Двубоите ще се изиграят в по един мач на неутрален терен в Португалия без присъствието на публика. Финалът в Лисабон ще е на 23 август.

Жребият

1/4-финали
1. "Реал" (М)/"Манчестър Сити" - "Лион"/"Ювентус"
2. "Лайпциг" - "Атлетико" (М)
3. "Наполи"/"Барселона" - "Челси"/"Байерн
4. "Аталанта" - ПСЖ

1/2-финали
1. Победител 1 - Победител 3
2. Победител 2 - Победител 4

Финал
Победител 2 - Победител 1

Реклама
Реклама
Реклама