Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8796636 www.bgdnes.bg

Скандали на "Лаута" след победата на ЦСКА

Грозни скандали избухнаха на "Лаута" след победата на ЦСКА с 2:1 над "Локомотив" (Пд). В лагера на "черно-белите" са бесни от съдийството на Ивайло Стоянов-Сватбата, който отсъди дузпа за "червените" и спря голова атака на домакините заради несъществуваща засада. Още по време на мача треньорът Бруно Акрапович цветущо ругаеше по реферите, а спортният директор Георги Иванов-Гонзо също скочи на Сватбата.

Кулминацията на грозните сцени бе в официалната ложа на стадиона. Собственикът на "Локо" Христо Крушарски и главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов влязоха в жестока разправия. Босът на "черно-белите" изглеждаше готов дори за бой със Стоилов, преди изпълнителният директор на "армейците" Пламен Марков все пак да успее да го успокои. След мача Крушарски и Стоилов не коментираха скандала помежду си. Според присъствали на инцидента шефът на "Локо" (Пд) е бил провокиран от реплики на Стойчо.

Реклама

Изключително изнервен след мача бе и треньорът на домакините Бруно Акрапович, който бе близо до това отново да победи ЦСКА, и то с отбор, пълен с юноши и резерви. Девет от основните футболисти на "Локомотив" са заразени с коронавирус и са под карантина.

"Скандален мач - коментира Акрапович. - Справихме се отлично, защото доминирахме над ЦСКА и бяхме ощетени от съдията. Близо съм до сълзи, как да анализирам мач, в който реферът помага на отбор, който има един играч, струващ колкото целия ми тим. Този, който се опитва да направи нещо с малко средства, винаги е ощетяван. По този начин не може да напредне българският футбол. Това е недопустимо. Играхме със 7 юноши, на които не им знаех позициите на игра до вчера. Бях подразнен от дузпата. Момчетата бяха фантастични и по този начин да им бъде отнет успехът е срам. Нямаше разлика с финала с ЦСКА, освен че ние играхме с втория отбор. Те бяха със същия отбор, както тогава, а сега бяха по-слаби."

"Дойде един човек, който ни взе победата - заяви Георги Иванов-Гонзо. - Нямаше дузпа, отмениха ни гол, това повлия на изхода на мача. Ситуацията с коронавируса постави нашия треньор под напрежение, но в крайна сметка заместниците се справиха. Но не мога да си представя международен съдия да свири по този начин."

Победата в Пловдив почти гарантира на ЦСКА второто място и директното класиране за Лига Европа. В последния кръг "червените" имат нужда само от една точка в домакинството на "Берое", за да не могат да бъдат достигнати от третия "Левски". "Сините" посрещат вече класиралия се за Европа "Локо". Теоретични шансове за третото място и бараж за евротурнирите има и "Славия". "Белите" трябва задължително да победят "Лудогорец" в "Овча купел" и да се надяват "Левски" да не спечели на "Герена".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама