Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8796656 www.bgdnes.bg

Люпко всеки ден на сауна

На 73-годишна възраст легендарният треньор Люпко Петрович живее по-здравословно от всякога! В това се убеди лично репортер на "България Днес". Сръбският специалист, който за последно през миналата година води ЦСКА-София, е започнал редовни СПА процедури. Освен това е отказал цигарите и е намалил алкохола.

Треньорът, вдигнал КЕШ с "Цървена звезда" през 1991 година, всекидневно залага на продължителна гореща сауна в столичен комплекс в Студентски град. Бате Люпко, макар и доста побелял и наедрял, не се притеснява да влиза в затоплената дървена стаичка заедно с останалите случайни посетители.

Реклама

С червен пешкир и златен ланец на врата, Петрович прекарва точно по 10 минути в загрятата до 100 градуса сауна. Той е оборудван със специален часовник с хронометър на ръката си и стриктно засича времето, в което се поти. След това излиза и взема студен душ, за да охлади тялото си. Повтаря процедурата няколко пъти, след което използва общата съблекалня на СПА комплекса, за да се преоблече.

За да е пълен релаксът, големият треньор сяда на бара във фоайето и поръчва горещо кафе с бутилка минерална вода. Към цигари не посяга, въпреки че дълги години бе страстен пушач. Той сам взема дистанционното на телевизора и преглежда набързо спортните програми. Често гледа и футболни мачове на екрана от там. Откакто вече не е в щаба на ЦСКА, рядко ходи на трибуните.

а последно Люпко бе забелязан на стадион у нас през юни, когато изгледа дебюта на Любослав Пенев като треньор на "Царско село". Тогава сръбският специалист стоя през цялото време плътно с маска на лицето, с което показа, че спазва стриктно мерките срещу коронавируса.

Люпко не се отказва обаче от хубавата ракия, на която е голям ценител, но прибягва до нея само вечер. Още през март епидемията го завари в туристическото градче Златибор в Сърбия, където се наложи той да изкара двуседмична карантина.

"Какво е това чудо, което ни удари? И без това се живее трудно, ами сега и това. Гледам филми с каубои. Трябва да се справяме със скуката, защото тази ситуация ще продължи дълго. Нося маски, шапки, ръкавици. Пием ракия. Забърсахме всичко, нещата ни, пода. Всичко блести и мирише на ракия, напълно сме дезинфекцирани", разказа неотдавна Петрович пред медии в родината си.

Реклама
Реклама
Реклама