Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8797598 www.bgdnes.bg

Милко пее без пари за сираци

Мустакът на републиката на бал с абитуриентите, не се страхува от COVID-19 

Сираци ще купонясват на абитуриентския си бал заедно с фолклегендата Милко Калайджиев. Мустакът на републиката ще ги забавлява без хонорар, след като получава покана за тържеството в Плевен.
Абитуриентският бал ще се проведе другия петък въпреки забраната на здравния министър Кирил Ананиев за струпването на повече от 30 души на едно място. Причината е, че абитуриентите в неравностойно положение са 22-ма, а и партито за техния празник ще се проведе в заведение на открито.
"За зрелостниците от училища в Плевен, Кнежа и Белене са осигурени празнични тоалети за балната вечер, които са им подарък от дарители на инициативата. За интериора и украсата на събитието тази година се доверихме на агенция за украса, която направи всичко безплатно. За абитуриентите и техните придружители, които не са от Плевен, е осигурено настаняване в хотел в града. Огромни благодарности към всички добри хора, които ни подкрепиха въпреки извънредната ситуация и направиха възможна реализацията на това прекрасно събитие", обявиха от Национално сдружение на сираците в България. Подобен абитуриентски бал се провежда за шеста поредна година и за целия период инициативата е подкрепила 238 абитуриенти.
Въпреки че през есента Милко Калайджиев ще навърши 69 години, той признава, че не се притеснява да се събира с много хора накуп. Затова и с охота приема поканата да забавлява сираците. Признава, че ще спазва дистанция със зрелостниците, за да не се окаже заразен с COVID-19. И добавя, че през годините се е срещал с толкова много хора по нощните заведения, че е изградил стабилен имунитет и едва ли точно него ще го застигне коронавирусът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама