Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8799985 www.bgdnes.bg

Шефът на полицията в Бургас подаде оставка

Шефът на ОД на МВР-Бургас Радослав Сотиров подаде оставка, съобщи самият той пред медиите.

Решението е взето след среща между премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Младен Маринов. Сотиров заяви, че ще поеме отговорност за случилото се.

Поводът е недопускането на едната група протестиращи - от "Демократична България", на плажа в Росенец. Тримата задържани, които опитаха да пробият полицейския кордон по-рано днес там вече са освободени. Те са пуснати с предупредителни протоколи да не нарушават обществения ред.

Реклама

 Поемам отговорността и си подавам оставката, благодаря на всички служители на МВР за достойното държание. Това съобщи пред журналисти ст. комисар Радослав Сотиров, предаде "Фокус".

Според него важното е, че по време на днешния протест в парк "Росенец" не се е достигнало до ранени.

"Преди малко министърът на вътрешните работи ми се обади и ми каза, че заедно с премиера, са обсъдени действията ни на място. Като ръководител на мероприятието и в качеството си на ръководител на ОДМВР - Бургас, ще поема тази отговорност като си подавам оставката. Искам да благодаря на всички колеги, които изключително професионално си свършиха работата - при тези температури се държаха мъжки и достойно", заяви ст. комисар Сотиров.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама