Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8806748 www.bgdnes.bg

Двойният убиец Викторио се заканва от килията

Записите са приложени по делото за смъртта на Дарина и Никол

Ако този психопат един ден излезе, ние ще сме следващите му жертви, смята почернената майка и баба Ваня Министерска

На два пъти от ареста е звънял двойният убиец Викторио Александров, за да заплашва роднините на жертвите си - приятелката му Дарина Министерска и едногодишната им дъщеричка Никол! Това разкри пред "България Днес" почернената майка и баба Ваня Министерска. По думите й без притеснения от последствия килърът се е обадил от зандана, за да се заканва на съпруга й Георги и на цялата фамилия.
Първото позвъняване е през лятото на м.г., когато Викторио е пратен в ареста към Ловешкия затвор. Вторият разговор се провежда няколко месеца по-късно, през ноември. Убиецът използва правото си на обаждане и навърта номера на бившия си тъст. И двата пъти сипе обиди, псувни и закани. Оказва се, че съкрушеният баща и дядо има фабрична програма за записване на разговори и така скандалните позвънявания от непознати номера са запаметени.
Семейство Министерски предават файловете на съдия Иван Коев, който гледа делото за смъртта на Дарина и бебето Никол. Записите са изслушани на заседанието от миналата седмица. По искане на защитата то се провежда при закрити врата. Така за медиите и обществото остават скрити подробностите от коментираната психиатрична експертиза на подсъдимия. Заради исканията за закриване на някои от разпитите Министерска смята, че процесът се е превърнал в цирк.
Скандалните разговори са пуснати в съдебната зала пред страните и експерти психиатри. Заключението им е, че Викторио Александров е годен да си понесе наказанието. Защитниците им поставят допълнителни въпроси, заради което делото е отложено за октомври. Тогава се очаква и краят на процеса на първа инстанция. Вече са разпитани всички свидетели, очаква се само приемането на психиатричната експертиза.
Роднините на погубената млада жена и малката й дъщеричка се надяват виновникът за смъртта им да получи доживотен затвор. В противен случай се опасяват, че ако той излезе на свобода, ще ги търси, за да ги довърши. "Ако този психопат бъде пуснат един ден, ние ще сме следващите му жертви", опасява се Ваня Министерска. Тя изтъква, че килърът е бил наясно, че разговорите в затвора се записват, и въпреки това не се е посвенил да се обади. Според нея поведението на Викторио показва, че той не е осъзнал какво е сторил, не съжалява и не подлежи на поправяне и ресоциализация.

Реклама


Заплахи от Викторио към Георги Министерски бележат и разпоредителното заседание по делото. На излизане от съдебната зала той му прошепва: "Идвам, идвам!". Преди това пред медиите стрелецът, затрил най-близките си същества, обявява тъста си за педофил.
Пред магистратите килърът опитва да оправдае зверството с изневяра. Той иска разпечатка от комуникацията на 23-годишната си половинка, с която се разделили малко преди убийствата. Той половинчато признава за стореното, като на първото заседание говори с часове за тежкия си живот. Преди това адвокатите му загатват, че той е направил самопризнания пред разследващите, но отказват да ги коментират поради промените в закона. С тях отпадна възможността извършители на тежки престъпления да се възползват от съкратената процедура при признаване на вина, за да намалят присъдите си.
"Ако тези убийства бяха станали в САЩ, в половината щати Викторио щеше да е осъден на смърт до 1 месец след задържането", отбелязва почернената майка и баба. Според нея процедурите у нас лишават пострадали от престъпления да търсят правата си. Така например по време на досъдебното производство те нямат право да правят доказателствени искания. "Правата ни са малко, масово не се обясняват и дори се поставят условия така, че да не си ги търсиш", смята Ваня Министерска.
Тя загуби дъщеря си и внучка си на 29 октомври 2018 г. При скандал в жилището й в столичния жк "Надежда" Викторио застрелва Дарина. Взима бебето и хваща такси, с което обикаля около София. На таксиджията разказва, че ще остави детето при приятели и ще се самоубие. След това фраска шофьора с пищова си и му взима телефоните. Фаталната развръзка става в изоставена постройка край Богров. Килърът е изненадан от ченгета, които не преценяват опасността и го събуждат. Тогава той пуска куршум в главата на момиченцето и опитва да се застреля, но се отървава само с драскотина.


Наследник на имоти

За друг препъникамък в законите алармираха потърпевшото семейство Министерски. След като си вадят удостоверение за наследници, те разбират, че благодарение на законова пролука Викторио е наследил имотите на Дарина. Това става автоматично, след като той разстрелва и дъщеря си, на която се явява наследник. Едва след като бъде осъден с влязла в сила присъда, роднините на жертвите ще могат да опитат да си ги върнат, ако убиецът бъде обявен за недобросъвестен наследник.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама