Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8866150 www.bgdnes.bg

Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев: Няма да фалираме

Фалиране на "Левски" и последващи катаклизми като рестарт от аматьорския футбол, дела за марки и собствености няма да има. В това е уверен изпълнителният директор на клуба Павел Колев.

Босът на "сините" разкри, че задълженията на клуба са много сериозни, но все още е далеч моментът, в който ще бъде обявен в несъстоятелност.

Реклама

"Има си ясни правила по Търговския закон. Има 30 дни, когато се изпадне в свръх задължение. Все още не сме на този етап. Плащаме на контрагентите, проблемите са ни задълженията към персонала и НАП. Уговорката ни с НАП е да имаме нова среща през август и да пренастроим споразумението. Около 24 милиона са задълженията на "Левски" към момента, ако до 2-3 седмици няма промяна, може и това да се очаква", каза Колев.

Според директора по-сложно е положението с лиценза за еворпейските турнири, ако отборът успее да се класира през следващия сезон. До края на деня трябва да се намерят 2,2 милиона лева за разплащане на задължения, иначе от УЕФА ще отнемат правото на тима да се състезава в континенталните турнири.

"Търсим 2,2 милиона, за да покрием задължения към персонала. До вечерта са необходими, но не вярвам, че може да се случи. Ако не се случи, ще декларираме пред УЕФА, че имаме задължения - играчи, персонал и два клуба. Ще чакаме решение от УЕФА, което най-вероятно ще е наказание за Левски да не играе в Европа за следващите една или две години, в които се класира. Водим разговори и има интерес за трансфери към наши играчи, но до утре няма да стане до утре. Разговорите са за сделки, които могат да станат Август", каза Колев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама