Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8866840 www.bgdnes.bg

Жената, отрязала косата си в знак на протест: Бай Ганьо ме храни!

Самотната майка издържа децата си в ролята на Алековия герой

Надя Панкова

Самотна майка влезе в ролята на Бай Ганьо, за да изхранва децата си. Галина Чучукова от Благоевград трогна хиляди, след като през май от отчаяние отряза цялата си коса в знак на протест. Самотната майка бе на ръба на самоубийството, тъй като заради коронакризата остана без работа, а децата й гладуваха.

С разхлабването на мерките Галя веднага намира работа на морето и влиза в ролята на Бай Ганьо. По заведения в Равда, Китен и Приморско майката на две деца играе ролята на Алековия герой, за да може да има с какво да купи хляб. С костюм, перука и калпак, Галя напълно се превъплъщава в най-дивия балкански субект, излязъл под перото на писател, а феновете й по морето са стотици. Косата на смелата майка все още расте, казва Галина, която води и едно от децата си с нея, за да се научи как се изкарва хлябът. Другото дете, вече пораснало, е в чужбина и бере плодове, разказва възвърналата надеждите си жена.

Реклама


Историята на Галя бе на косъм да завърши трагично, след като жената бе готова да се самоубие от безпаричие и мъка. Само децата я оставили на този свят, признава самата Галя. "Предпочетох да се острижа, отколкото да се самоубия, защото трябва да се грижа за децата. Нямаше паста да си измием зъбите, детето ходи с жълти зъби, то аз не че имам много зъби де", казва Галина.

След като добри хора научават за болката на майката, й осигуряват хранителни продукти. И лекарства, както и паста за зъби. Благодарната жена е вече стъпила на краката си и с труд и талант изкарва хляба си на морето.


"Мислех направо да се гръмна по едно време, но сега ще се справя. Надявам се, докато свърши храната, да мине карантината, да си работя, мен не ме е страх от работа, веднъж тръгна ли, ще помогна и на други хора", казва окрилената жена.

Снимки: Лео Кадели

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама