Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8869490 www.bgdnes.bg

Два малки самолета се сблъскаха в с САЩ, 7 са загинали (Видео)

Седем души са загинали вчера сутринта при сблъсък между два леки самолета на полуостров Кенай в щата Аляска, съобщиха

властите, цитирани от ДПА и ТАСС.За катастрофата е било съобщено в 8.30 ч. (16.30 ч. по Гринуич). Тя е станала близо до летището на град Солдотна, на около 100 километра югозападно от Анкоридж, уточни департаментът по обществена сигурност в щата.

Реклама

В единия самолет е имало един човек, а в другия - шестима. Само един е оцелял при сблъсъка, но и той е починал на път за болница, предава БТА.

Единият самолет е бил управляван от 67-годишния щатски законодател Гари Кноп, казаха властите. Четири от другите 6 жертви са били малко над 20-годишни.

Губернаторът на Аляска Майк Дънлийви изпрати съболезнования на близките на жертвите.

В. "Ню Йорк таймс" съобщи, като се позова на ръководителя на отдел в националното управление по безопасност на транспорта на САЩ Клинт Джонсън, че Кноп е управлявал двумоторен "Пайпър Азтек" (Piper Aztec), който се е ударил в едномоторен "Хавиланд Ди Ейч Си-2 ( Havilland DHC-2).

Националното управление по безопасност на транспорта разследва обстоятелствата, довели до катастрофата. Джонсън каза, че по време на сблъсъка видимостта е била отлична, а времето е било благоприятно за летене.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама